Online occasion kopen

Waar we inmiddels wel gewend zijn aan de online marktplaatsen waar je een tweedehands auto kunt kopen, is de opkomst van online occasions steeds groter. Het achter je beeldscherm bestellen van een auto is nog nooit zo toegankelijk en makkelijk geweest. Onder andere Leaseplan heeft hier veel tijd en moeite in gestoken met hun internationale Carnext platform. Hier bieden ze oud-leaseauto’s aan om aan particulieren te verkopen. Een slimme manier om een hogere prijs voor hun oud leaseauto’s te krijgen, omdat je aan een particulier simpelweg een hogere prijs kunt vragen dan aan een handelaar.

Zo zie je dat steeds meer online platforms gekomen zijn die het kopen van een online occasion steeds makkelijker hebben gemaakt. Eerlijk gezegd zijn wij een groot fan en we gaan je vertellen waarom!

Gemak

Het belangrijkste argument is natuurlijk gemak. Wie herinnert zich niet de drukte op tweede paasdag bij de autodealers? Sommigen vinden dat heerlijk, lekker slenteren langs de showrooms om te kijken of er ergens een mooi koopje beschikbaar is. Via een online platform doe je in principe hetzelfde, ware het niet dat je in een korter tijdsbestek veel meer auto’s kunt bekijken. Daarnaast voegen steeds meer auto dealers niet alleen foto’s maar ook video’s van de occasions toe, waardoor je echt een goed beeld kunt krijgen van de staat van de tweedehands auto.

Lees ook:  Financial lease

Duidelijkheid

Door online je nieuwe tweedehands auto uit te zoeken kun je goed onderzoek doen naar de kwaliteit van de garage bijvoorbeeld. Daarnaast krijg je direct duidelijkheid over welke prijs er gevraagd wordt, of een auto (Bovag) garantie heeft en wat voor voorwaarden er nog meer zijn (volle tank, nieuwe APK etcetera) zonder dat je hier over hoeft te onderhandelen.

Mocht je uiteindelijk willen kopen, dan zijn er platforms waar dit daadwerkelijk volledig online kan gebeuren – zoals Carnext.com. Wij vinden het toch altijd wel fijn om een auto zelf op te halen. Je kunt dan voor betaling toch nog even een proefrit maken en er op deze manier nog altijd voor kiezen om er vanaf te zien en/of te onderhandelen!

Ook interessant: