Private lease voordelen

private lease voordelen

Een nieuwe auto biedt veel voordelen, zoals minder onderhoudskosten en geen onverwachte kosten door de fabrieksgarantie op een auto. De aanschafprijs van een nieuwe auto zorgt er echter voor dat het voor particulieren steeds lastiger wordt om deze contant te kopen. Je kunt ervoor kiezen als particulier om de auto dan te financieren, met hoge rente op je lening. Sinds een aantal jaren is echter een andere oplossing steeds populairder geworden, namelijk private lease.

Met private lease kun je als particulier een auto leasen, net als hoe bedrijven dit voor hun werknemers doen. Je betaald een vast bedrag per maand, waarbij alle kosten inbegrepen zitten. Je betaald alleen de brandstof (en eventuele boetes) zelf. Hoe dit precies werkt en waarom je dit zou willen is een goede vraag, we zetten de voordelen voor je onder elkaar.
Vaste prijs per maand

Bij het afnemen van een private lease contract moet je de looptijd en het kilometrage opgeven. Kort samengevat zorgt een langere looptijd voor een lagere maandprijs dan een korte looptijd. Dit komt omdat de leasemaatschappij de vaste kosten dan over een lange termijn kan uitstrijken, waardoor je een lager maandbedrag krijgt. Daarnaast zorgt een laag kilometrage per jaar voor een lagere maandprijs dan een hoog jaarkilometrage. Aan het einde van je leasecontract verkoopt de leasemaatschappij je auto weer, waarbij een auto meer waard is met weinig kilometers en je ook minder slijtage hebt.

Lees ook:  Alles wat je moet weten over het leasen van een auto

Alles inbegrepen (behalve brandstof & boetes)

Bij een contante aankoop van een auto is het altijd verstandig om potjes te maken voor afschrijving, onderhoud en schades. Bij een private lease contract zitten alle kosten in het contract, behalve dus brandstof en eventuele boetes. Ook houderschapsbelasting als wegenbelasting, de verzekering en de financiering van het aankoopbedrag zit bij de prijs inbegrepen.

Vooraf weten waar je aan toe bent

Doordat je een vaste prijs per maand hebt en alles is inbegrepen, weet je precies waar je de komende jaren aan toe bent qua autokosten. Ook weet je wat de eventuele extra kosten zijn, wanneer je onverwachts meer kilometers maakt dan je van tevoren had gedacht. De extra kosten staan namelijk altijd netjes aangegeven, zodat je exact weet waar je aan toe bent.

Geen onverwachte kosten

Helaas hebben we het allemaal al eens meegemaakt; je komt stil te staan met de auto of je auto wil niet meer starten. Er blijkt een onderdeel defect te zijn waarvan jij het bestaan niet eens wist, maar je mag toch een dikke reparatie betalen. Bij private lease zijn al deze onderhoudskosten inbegrepen, dus geen onverwachte kosten!

Ook interessant: