Privé lease: Dit is wat je moet weten!

Wat is privé lease? Tegenwoordig is het leasen van een auto populairder dan ooit, ook voor u als particulier kunt nu makkelijk een auto leasen. U kunt tegenwoordig ook vrij goedkoop een auto leasen. We noemen dit privé lease, particulier leasen of private lease. Privé lease is dus eigenlijk een particuliere vorm voor het leasen van een auto. Je koopt hierbij dus geen auto maar voor een van te voren vastgesteld bedrag lease je de gewenste auto van een leasemaatschappij.

Voordelen Privé lease

Het voordeel van het leasen van een auto is dat de kosten voor de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud in het maandelijks te betalen bedrag zijn verwerkt. De enige kosten die je verder nog moet betalen als je voor privé lease gaat zijn de brandstofkosten. Als je dus een keer autopech hebt of de auto moet voor een onderhoudsbeurt kost dit je dus niets.
Heb je autopech langs de weg dan wordt er zelfs gratis vervangend vervoer voor je geregeld.

Verder heb je het voordeel dat je niet in één keer een groot bedrag moet neerleggen voor de aanschaf van een auto, bij privé lease krijg je de beschikking over een nieuwe auto waarin je dus 24 of 48 maanden rijdt, dit is helemaal afhankelijk van het contract welke u tekent als de leaseverbintenis aangaat met de des betreffende leasemaatschappij.

Privé lease wat kost het?

Het maandelijks te betalen bedrag is helemaal afhankelijk van wat voor auto u wilt leasen, u zult begrijpen dat het leasen van een Fiat Panda goedkoper is als een luxe Mercedes. Bij privé lease heb je ook geen bijtelling dit zou wel het geval zijn als je een auto zakelijk zou gaan leasen, hierop betaal je 14 tot 25 procent bijtelling.

Privé lease afsluiten

Als het bovenstaande u aanspreekt en u besluit via privĂ© lease een auto te gaan leasen dan is het wel aan te raden om bij verschillende leasemaatschappijen een offerte aan te vragen. De verschillen in de maandelijks te betalen bedragen kunnen behoorlijk verschillen en ook de voorwaarden zijn over het algemeen niet bij iedere leasemaatschappij hetzelfde. Dus voordat u besluit een auto privĂ© te gaan leasen vraag verschillende offertes op het kan u echt honderden euro’s besparen.

Er zijn leasemaatschappijen waar u naast het te betalen leasebedrag nog een bedrag per gereden kilometers moet betalen. Ook is het mogelijk om bij enkele leasemaatschappijen de auto aan het eind van de looptijd over te kopen voor het restbedrag. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om na deze periode weer een nieuwe auto te leasen via privélease.

Goedkoop privé leasen

Met de huidige crisis is er enorm veel vraag naar goedkoop privĂ© leasen, dit is inmiddels ook bij de leasemaatschappijen doorgedrongen en deze stunten dan ook met goedkope leaseprijzen. Ook is het zo dat u tegenwoordig voor een nieuwe kleine auto ook niet meer al te veel betaald. Om het privĂ© leasen nou evengoed aantrekkelijk te maken zijn de prijzen van het privĂ© leasen dan ook behoorlijk gezakt. Daarom is het ook bijna noodzakelijk geworden om de prijzen van de verschillende leasemaatschappijen goed naast elkaar neer te leggen, u moet dus offertes gaan opvragen u zult zien dat kan tientjes tot honderden euro’s per maand schelen.

U moet voor u zelf goed uiteen zetten wat uw wensen zijn als u wilt overgaan tot privé lease, een belangrijk punt daarbij is natuurlijk in welke klasse zoekt u een leaseauto ? Wilt u een goedkope kleine auto leasen of gaat u voor de luxere en grotere middenklasser. Hiermee komt het volgende aspect wat wilt u maandelijks betalen als u een auto gaat leasen doormiddel van privé lease ?

Als u echt goedkoop wilt privé leasen dan is het aan te raden om een milieuvriendelijke kleine auto te gaan leasen, aangezien u met de huidige regels geen BPM en wegenbelasting hoeft te betalen en dit scheelt enorm op uw maandelijks te betalen lease bedrag, een andere bijkomstigheid met een kleinere auto is dat deze over het algemeen heel zuinig zijn in het verbruik en dit is met de brandstofkosten van tegenwoordig toch ook iets waar u zeker op zou moeten letten.

Lees ook:  Private lease voordelen

U least al een auto via privĂ© lease voor een bedrag van €165,- per maand, een auto leasen is zo veel goedkoper dan dat u een auto zou gaan kopen. Als u dan ook nog eens bedenkt dat u zolang u de auto least u helemaal geen onverwachtse kosten meer heeft, dan geeft dit ook nog eens een rustig gevoel voor u zelf maar ook voor uw portemonnee. En het feit dat u altijd in een nieuwe auto rijdt is natuurlijk ook een veilig idee. U zult zien goedkoop privĂ© leasen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Kosten Privé lease

Wat zijn de kosten van PrivĂ© lease ? De kosten van privĂ© lease zijn per leasemaatschappij verschillend aangezien ook iedere leasemaatschappij andere voorwaarden hanteert. Een heel sterk punt als het gaat om de kosten van privĂ© lease te kunnen betalen is het soort auto welke u wilt gaan leasen. Het spreekt voor zich dat een kleine milieuvriendelijke auto een heel stuk goedkoper is dan een middenklasser. De kosten voor het leasen van een auto beginnen bij €150 euro per maand.

kosten privé leaseAls u een auto wilt leasen doormiddel van Privé lease kunt u een nieuwe auto leasen maar als u op de kosten wilt besparen dan kunt u ook een tweedehands auto leasen via de privé leasemaatschappijen.

De lease prijs is opgebouwd uit een paar kostenposten,

– De afschrijving van de leaseauto voor de leasemaatschappij
– De verzekering van de auto
– De houderschapsbelasting
– De onderhoudskosten voor de auto, vervangend vervoer, eventuele hulp van ANWB

Zo heeft u meer inzicht in de opbouw van de Privé lease kosten.

Kopen of Privé lease?

Wat zijn nu de voordelen van Privé lease ten opzichte van een auto kopen ? Als u een keuze gaat maken tussen het kopen of het leasen van een auto is het belangrijk om een paar punten goed in u op te nemen. Want wat is nu het voordeligst en biedt u het meeste vertrouwen, een auto kopen of leasen ?

Kopen of privé leaseAls u een auto wilt leasen als particulier dus via Privé lease dan betaalt u een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij, u heeft verder geen kosten aan onderhoud, verzekering van de auto en wegenbelasting. Dit kan dus al behoorlijk wat geld besparen als u nagaat dat een servicebeurt van een eigen auto al aardig in de papieren kan lopen.

Met een lease auto gaat u naar de garage en wordt uw auto ook onderhouden maar de rekening gaat rechtsreeks naar de leasemaatschappij. Ook als u een keer pech mocht krijgen is dat natuurlijk altijd vervelend maar één telefoontje naar de leasemaatschappij en de auto wordt voor u opgehaald en er wordt gratis vervangend vervoer voor u geregeld. U heeft dus nergens meer omkijken naar, het enige wat u nog moet doen is tanken en daar wel zelf de rekening voor betalen, de brandstof kosten zitten namelijk niet in het maandelijks te betalen bedrag bij privé lease.

Kopen of leasen?

Het nadeel van een auto kopen is dat zodra u de garage uitrijd u al een behoorlijk bedrag heeft afgeschreven, daarentegen bij het leasen van een auto heeft u na de lease-termijn helemaal geen auto in uw bezit.

U ziet het leasen van een auto heeft behoorlijk wat voordelen alleen de auto zal nooit uw eigendom worden tenzij u aan het einde van de leasetermijn de auto kunt overkopen voor de restwaarde van de leasemaatschappij, maar dit is per maatschappij verschillend dit zou u dus voor u de verbintenis aangaat moeten informeren bij enkele leasemaatschappijen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel nog vragen hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!

Ook interessant: