Wat is private lease?

In de autowereld is private lease aan stevige opmars bezig. Recent onderzoek wees uit dat meer dan een derde van de nieuw verkochte auto’s een private lease auto betreft. Echter, wat is private lease nu precies? Je hebt er vast al wel iets over gehoord en misschien weet je de basis van private lease wel. Op verschillende websites als priveleaseauto.com wordt hier ook op ingezoomd en het aanbod vergeleken tussen aanbieders. Tijd dus om nog in te zoomen op de details en nog eens goed uit te leggen wat private lease nu precies is.

De basis van private lease

In de basis is private lease makkelijk uit te leggen. Voor een vast bedrag per maand kun je een nieuwe auto ‘kopen’, waarbij je voor een aantal jaren een contract tekent. Na afloop van het contract geef je de auto weer terug aan het autobedrijf. In het vaste bedrag wat je per maand betaald zit alles inbegrepen, behalve brandstof en boetes. Wat dus wel is inbegrepen is onder andere de aanschaf, verzekering, belasting en onderhoudskosten.

Lees ook:  Private lease voordelen

Wat bepaald de prijs van private lease?

Het vaste bedrag wat je per maand betaald is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst is de prijs van de auto voor een groot deel bepalend voor de prijs die je per maand betaald. Logischerwijs is een goedkopere en kleinere auto ook goedkoper per maand dan een grotere en duurdere auto. Daarnaast is het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en hoeveel jaren je het contract aan gaat bepalend.

Kilometers per jaar en contractduur

Zoals je jezelf wellicht kunt voorstellen heeft een auto met meer kilometers per jaar ook meer kosten, waardoor de prijs per maand van een contract van 10.000 kilometer goedkoper is dan van 20.000 kilometer per jaar. Ook de duur van het contract is bepalend voor de prijs. Hoe langer het contract, hoe minder je per maand betaald voor de auto. Het autobedrijf kan dan de winst die het wil maken op het contract namelijk uitsmeren over meer maanden.

Ook interessant: