Wat je moet weten bij de aanschaf of lease van een brommobiel

Dit moet je weten bij de aanschaf of lease van een brommobiel

Overweeg je om een brommobiel te kopen? Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor een brommobiel, omdat een brommobiel ten opzichte van de auto vele voordelen kent. Zo mag een brommobiel maar maximaal 45 kilometer per uur rijden, maar ondanks dat doet hij echt niet onder voor een gewone auto. Maar wat zijn nou precies de voordelen van een brommobiel, ook wel een 45 km auto genoemd? En waar moet je rekening mee houden tijdens de aanschaf of het leasen van een brommobiel? Dat en meer lees je in dit blogartikel.

Voordelen van een brommobiel

Zoals we vertelden kiezen vandaag de dag steeds meer mensen voor de aanschaf van een brommobiel. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de aanschaf van een auto, maar dat is onnodig wanneer je de auto alleen binnen de bebouwde kom gebruikt. Bovendien moet je wegenbelasting betalen wanneer je een auto hebt en moet een auto ieder jaar door de APK. Bij een brommobiel hoeft dit niet, wat een brommobiel een voordeligere keuze maakt. Bovendien voldoet het scooterrijbewijs, ofwel het AM-rijbewijs. Wanneer je ooit het scooterrijbewijs hebt gehaald, mag je dus ook in een brommobiel rijden.

Voor wie is een brommobiel geschikt?

Een brommobiel is geschikt voor mensen die wel over een AM-rijbewijs beschikken, maar niet over een autorijbewijs. Dit kan allerlei redenen hebben. Misschien is het rijbewijs verlopen, of wordt hij niet meer verlengd. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen auto rijbewijs hebt, omdat je deze niet wilt. Maar ook jongeren onder de 16 jaar kiezen er steeds vaker voor om geen scooter te kopen, maar wel een brommobiel. Wat fijn is, is dat het niet per se nodig is om de brommobiel zelf te kopen en dus in een keer te betalen. Het is ook mogelijk om een brommobiel te leasen. Dit is ideaal voor mensen die wel graag een brommobiel willen rijden, maar niet genoeg geld hebben om deze direct aan te schaffen.

Lees ook:  Private lease

Leasen van een brommobiel

Het leasen van een brommobiel is een uitkomst voor mensen die het aankoopbedrag van een brommobiel niet in een keer willen of kunnen betalen. In dit geval is het mogelijk om iedere maand een vast bedrag te betalen, maar toch in een comfortabele brommobiel te kunnen rijden. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Op de website van Brommobiel Utrecht vind je meer informatie over de aanschaf of het leasen van een brommobiel.

Ook interessant: