Motor verkopen

motor verkopen

Ben je bezig om te kijken naar een nieuwe motor of wil je afscheid nemen van je geliefde motor? Je motor verkopen is altijd een lastig moment, enerzijds vanwege de vele herinneringen aan je motor en mooie ritten die je op je motor hebt gemaakt. Anderzijds omdat je motor verkopen altijd een ingewikkeld proces is. Ga je de motor via Marktplaats zelf proberen te verkopen, wat geeft een dealer voor jou motor als je deze wilt verkopen of inruilen en waar moet je nou eigenlijk precies allemaal op letten? Gelukkig bestaat er ook een derde optie, namelijk je motor verkopen via motorenverkopen.nl.

Online verkopen

Bij aanbieders als motorenverkopen.nl is het uitgangspunt dat je de beste prijs voor je motor krijgt zonder daar zelf heel veel rompslomp van te hebben. Je motor verkopen kan al lastig genoeg zijn, dus hulp bij het verkopen van je motor is altijd mooi meegenomen. Het idee achter de service van de website is dat zij namens jouw de motor gaan aanbieden bij dealers, verkopers en opkopers. Door het enorme netwerk wat deze aanbieder heeft, krijg je een goede en eerlijke prijs voor je motor. Het proces is heel gemakkelijk, je kunt namelijk via de website je motor aanmelden en door middel van het kenteken alle informatie over je motor ophalen. Vervolgens kun je foto’s toevoegen van je motor, waarna de website deze gaat bekijken en beoordelen. Hoe eerlijker je bent over bijvoorbeeld kleine schades, maar ook over extra onderdelen of uitgevoerd onderhoud, hoe betrouwbaarder de prijs is die je krijgt voor je motor.
Lees ook:  Online marketing voor autobedrijven

Motor verkocht?

Je krijgt binnen afzienbare tijd bericht van de website met het hoogste bod voor jouw motor. Vaak is er nog enige onderhandeling mogelijk, waardoor de tip is nooit het eerste bod direct te accepteren. Ook kun je nog onderhandelen over of de motor opgehaald wordt of dat jij de motor brengt naar de koper. Wanneer je akkoord gaat met het bod, is dat de prijs die je gegarandeerd krijgt voor je motor.

Beste prijs

Wil je de beste prijs voor je motor, dan is zelf verkopen aan een particulier via bijvoorbeeld Marktplaats vaak de beste optie. Hier zitten echter kosten aan verbonden en je moet er vooral zin in hebben om alle berichten te beantwoorden en soms meerdere geïnteresseerde kopers bij je thuis te ontvangen, een proefrit laten maken en vervolgens de deal nog rond te maken. Vraag jezelf dus af wat je het liefste hebt; volledige ontzorging tegen een iets lagere prijs? Of zelf veel moeite doen om enkele honderden euro’s meer te kunnen krijgen voor je motor.

Ook interessant: