Auto wassen

auto wassen

Hoe vaak was jij je auto? En ga je dan door de wasstraat of doe je alles zelf op de oprit? De auto wassen heeft los van de looks namelijk ook echte voordelen maar soms ook nadelen! Zo zijn nieuwe auto’s vaak met een speciale wax behandeling afgeleverd waardoor de auto het beste gewoon even schoon gespoten kan worden in plaats van door een wasstraat gehaald kan worden.

Wasstraat

De makkelijkste manier om de auto te wassen is natuurlijk een wasstraat gebruiken. Bij veel tankstations in steden zit wel een wasstraat, of je gaat naar een bedrijf wat zich volledig heeft ingericht als wasstraat. Het beste werkt een wasstraat waar er ook nog handmatig schoon gemaakt wordt, om bijvoorbeeld velgenreiniger aan te brengen of in de zomer vliegjes handmatig te verwijderen. De handmatige handeling bij de wasstraat is cruciaal, maar zit altijd bij de prijs in. Zoek dus naar een wasstraat waar er ook nog handmatig schoon gemaakt wordt, zodat je de beste combinatie hebt en je auto zo schoon als het kan uit de wasstraat komt.
Lees ook:  Diesel of benzine?

Auto wassen in de winter

Wat veel mensen niet weten, is dat je in de winter eigenlijk je auto zo min mogelijk moet wassen. Gedurende de 1 a 2 maanden dat het regelmatig vriest en de wegen gestrooid worden met zout, is het de beste manier om je auto te beschermen door je auto niet te wassen. De smerigheid op je autolak beschermt je lak en auto namelijk tegen het opspattende zout. Zou je iedere week je auto wassen, heeft het zout vrij spel om je lak aan te tasten. Doordat zout best hardnekkig is en stroef, beschadig je door het regelmatig wassen ook nog eens de lak doordat het zout dan als mini schuurpapier gaat werken.

Ook interessant: