Belangrijke snelwegen in Italie

Snelwegen italie

Over welke snelwegen moet je gaan rijden tijdens een vakantie in Italië?
We geven graag antwoord op de vraag over welke snelwegen je moet gaan rijden als het gaat om een vakantie richting het prachtige Italië. Uiteraard kunnen we niet om Milaan heen. Hoewel Rome de hoofdstad van Italië is, is Milaan de absolute tweede. Jaarlijks gaan er heel veel mensen naar Milaan voor een geweldige vakantie of een korte stedentrip. Een van de belangrijkste snelwegen in Italië loopt vanaf Milano naar Reggio Calabria. Eigenlijk gaat dit zelfs om twee hoofdroutes, namelijk de A1 en de A2. Deze twee hoofdroutes behoren allebei absoluut tot de belangrijkste snelwegen van Italië. Maar welke snelwegen eigenlijk nog meer?

Naast de A1 en de A2 van Milano naar Reggio Calabria is de A4 vanaf Torino via Milano en Venezia naar Trieste ook een geweldige en zeer belangrijke snelweg. Zoals je kunt lezen, komt deze snelweg langs veel belangrijke steden in Italië en daarom ga je ongetwijfeld over deze snelweg rijden, met je auto of met je camper, en zul je dus ook in hotels overnachten langs deze belangrijke snelwegen. Maar waarom is deze snelweg zo belangrijk in Italië? Deze A4 is de oost-westroute en gaat door het dichtbevolkte noorden van Italië. Een zeer lange snelweg dus, maar ook een heel belangrijke die langs allerlei prachtige steden gaat.
Lees ook:  Last minute autovakantie
Zijn er nog meer belangrijke snelwegen in Italië?

De vraag of er nog meer belangrijke snelwegen in Italië zijn, is natuurlijk vrij simpel te beantwoorden: uiteraard. Maar welke snelwegen om precies te zijn? We hebben uiteraard nog de oostkust van Italië, die prachtige oostkust, en daar loopt de A14, het is de één na langste snelweg van Italië. Deze A14 loopt dus langs de geweldige oostkust van Italië en gaat van Bologna via Rimini en Bari naar Taranto. Misschien wordt het rijden met je camper of met je auto over deze snelweg, de A14 langs de oostkust van Italië, misschien wel de mooiste rit van je hele roadtrip door Italië. We weten zeker dat je deze snelweg-route geweldig zult vinden.

We hebben je ondertussen de belangrijkste snelwegen van Italië geschetst en daarmee hebben we ook mooi de steden die je over deze snelwegen tegen zult komen bij elkaar verzameld. Nu wordt het de hoogste tijd om mooie hotels langs deze snelwegen in Italië te vinden. En daarvoor is het wat ons betreft eerst goed om nog één keer de steden achter elkaar te benoemen, zodat je weet welke steden je tijdens je roadtrip over deze prachtige snelwegen gaat tegenkomen: Bologna, Rimini, Bari, Taranto, Milano, Reggio Calabria, Torino, Venezia en Trieste. Uiteraard zijn alle namen van deze mooie steden in het Italiaans geschreven.

Ook interessant: