Hond in de auto

Hond in de auto

De auto is een gebruiksvoorwerp en moet ons vooral helpen in ons dagelijkse leven. Dat is natuurlijk in de basis helemaal waar, maar we willen ook graag in een nette omgeving zitten die niet nare geuren heeft aan de binnenkant, dat wil je in je thuis natuurlijk ook niet. Alleen hoe moeten we dan omgaan met een hond in de auto? Je kunt de hond moeilijk thuis laten en nooit in de auto meenemen, alleen hoe de hond te vervoeren, wat te doen met hondenharen en wat te doen aan de natte hondengeur?

De hond vervoeren

Afhankelijk van hoe groot de hond is kun je ervoor kiezen om de hond naast je neer te zetten op de bijrijdersstoel of op de achterbank. Het advies is echter om altijd een hond in de kofferbak te doen. Zowel voor jouw veiligheid – je raakt veel minder snel afgeleid – maar zeker ook voor de hond. In de kofferbak heb je de mogelijkheid een hondenrek te laten installeren, zodat de hond niet vanuit de kofferbak op de achterbank klimt of de hond bijvoorbeeld in een bench mee te nemen. Wij zijn zelf groot voorstander van de laatste optie, aangezien die ook de volgende twee problemen goed verhelpt; hondenharen en hondengeuren.

Hondenharen in de auto

Als je hond heerlijk aan het bewegen is op de achterbank of in de kofferbak dan zul je na een aantal ritjes al zien dat de bekleding volledig vol zit met hondenharen. Een enorme crime om dat uit je bekleding te halen, zowel voor jezelf maar zeker om de auto als occasion later te verkopen een echt minpunt. Laat staan als je leaseauto terug moet naar de leasemaatschappij, houd dan rekening met schoonmaakkosten van zeker €250. Om hondenharen tegen te gaan zijn er een aantal opties; de hond in een bench doen is een goede keuze. De bench kun je er makkelijk uit halen om die alleen schoon te maken en zo blijft de bekleding netjes. Ook kun je een hondenkleed gebruiken waar de hond op kan liggen, het gevaar is echter wel dat de haren dan makkelijk alsnog op de wanden en deuren van de auto komt te zitten.

Lees ook:  Wanneer kan een rijbewijs ingevorderd worden?

Hondengeuren in de auto

Hondengeuren tegengaan is erg lastig. Als ‘de hond’ eenmaal te ruiken is in je auto, dan kan een dealer of garage nog zoveel ozonbehandelingen toepassen als ze willen, je blijft het ruiken. Belangrijk is daarom vooral om hondengeuren tegen te gaan in de auto. Dat betekent vooral de auto goed luchten als er een hond in zit, of nadat er een hond in heeft gezeten. Niet even 5 minuten de raam op een kier, maar de deuren echt even een paar uur open. Ook het goed schoonhouden van de auto van hondenharen is hierbij essentieel, wederom; hierbij helpt een bench of hondenkleed enorm om het voor jou makkelijk te maken om de auto schoon te houden van hondenharen en hondengeuren.

Ook interessant: