Tesla en bitcoin

Tesla en bitcoin

Wat hebben de bitcoin (een crypto currency) en auto’s met elkaar te maken? In de basis niet heel veel, anders dan dat bitcoin een betaalmiddel is en dat auto’s toch ook echt betaald moeten worden? Nou, de grote baas van Tesla heeft iets met Bitcoin. Sterker nog, door de tweets van Elon Musk schiet de bitcoin koers iedere keer weer de lucht in. Recent heeft Tesla daarnaast iets opmerkelijks gedaan, ze hebben begin 2021 voor ruim 1,5 miljard dollar aan bitcoins. Wat is crypto? Om het volledig hier uit te leggen gaat wat te ver, maar het is in het kort een openbaar en vrij verhandelbare digitale munt.

Wat de exacte reden is van Tesla’s keuze (of eigenlijk vooral Elon Musk’s keuze) om te investeren in bitcoin blijft gissen. Op dit moment kun je de investering van 1,5 miljard dollar in bitcoin als geniaal bestempelen, aangezien de koers sinds de aankoop met enkele tientallen procenten is gestegen. Echter de koers van bitcoin heeft zich de afgelopen jaren wel vaker bewezen als beweeglijk, dus wat gebeurt er als de koers van bitcoin duikelt en de 1,5 miljard van Tesla nog maar 10% van zijn waarde over houdt.

Lees ook:  Tanken en bitcoins
Elon Musk

Tesla en Elon Musk hebben dus geïnvesteerd in bitcoin met rotsvast vertrouwen in een verdere groei van bitcoin. Echter laten de kwartaalcijfers van kwartaal 1 van 2021 ook iets opmerkelijks zien, er is namelijk ook alweer 10% van de investering verkocht. De vraag of dat gedaan is vanwege eventuele liquiditeit binnen Tesla of toch iets minder vertrouwen in bitcoin blijft onbeantwoord. Opmerkelijk blijft dat Tesla hiermee dus nog steeds een gigantische investering in bitcoin overhoudt en dat Elon Musk zich ook over andere crypto currency positief heeft uitgelaten via onder andere Twitter. Andere automerken houden zich op de vlakte en geven verder geen duidelijk antwoord op de vraag hoe zij om willen gaan met crypto in de toekomst. Bij Tesla is er een rotsvast vertrouwen zo lijkt het en kun je in ieder geval je nieuwe Model 3 of Model Y bij Tesla gewoon met Bitcoin betalen!

Ook interessant: