Auto verzekeren in het weekend

autoverzekering weekend

Je hebt de auto van je dromen gevonden. Je hebt al even met de verkopende autogarage gebeld en na een week te hebben gewerkt ga je in het weekend bij de nieuwe auto kijken. Je doet een testrit met de auto en na even te hebben onderhandeld met de verkopende partij, schud je elkaar de hand en heb je een auto gekocht. Alleen voordat je weg kunt rijden in je nieuwe auto moet je auto wettelijk minimaal een WA-verzekering hebben. Een auto verzekeren op zaterdag of zondag, kan dat eigenlijk wel? Het snelle antwoord is gelukkig ja, dit kan tegenwoordig bij bijna iedere verzekeraar gewoon ook in het weekend. Hier zijn verschillende manieren voor, die we allemaal even langs lopen.

Telefonisch verzekering afsluiten

Bij de grote verzekeringsmaatschappijen kun je in het weekend, zowel op zaterdag als op zondag, telefonisch je verzekering afsluiten. De verzekeraars zijn vaak bereikbaar op alle dagen vanaf ongeveer 08:00 in de ochtend tot 20:00 in de avond. Zo kun je na het betalen van je auto, direct bellen met de verzekeraar om je autoverzekering af te sluiten.

Online verzekering afsluiten

Een andere makkelijke manier om je verzekering af te sluiten na de aankoop van je nieuwe auto, is om online de verzekering af te sluiten. Via de website van praktisch iedere verzekeraar kun je heel makkelijk direct je verzekering afsluiten. Je kunt dan inloggen met je DigiD, waardoor de verzekeraar ook direct de bevestiging krijgt van jouw gegevens. Met het doorlopen van de online stappen is je verzekering vaak al binnen 5 tot 10 minuten afgesloten.

Lees ook:  Autoverzekering met BKR   

Handige tips

Een autoverzekering kun je pas afsluiten op het moment dat de auto daadwerkelijk is overgeschreven op jouw naam. Je krijgt dan namelijk bepaalde codes die de verzekeraar nodig is om te bevestigen dat jij de eigenaar van de auto bent. Wel kun je vaak alvast een verzekering klaar laten zetten. Dit betekent dat je een paar dagen van tevoren al kunt bellen met de autoverzekering. Zij kunnen dan alvast met jou alle opties doornemen en zetten dan de verzekering als concept voor jou klaar. Zodra de auto dan op jouw naam is gezet en je de codes hebt gekregen, hoef je alleen nog maar te bellen om deze door te geven en kun je direct verzekerd wegrijden in je nieuwe auto.

Ook interessant: