Je zakelijke auto verzekeren? Dat is mogelijk met deze tips!

Verzekering

Wil je graag een zakelijke auto verzekeren? Dan is het altijd van belang om stil te blijven staan bij verschillende aandachtspunten. Vergeet in eerste instantie hoe dan ook niet dat een zakelijke autoverzekering over een ander karakter beschikt in vergelijking met een gewone autoverzekering voor particulieren. De dekkingen die aangeboden worden mogen dan wel in grote lijnen dezelfde zijn, toch spreekt het voor zich dat er verschillen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld de kosten voor je zakelijke autoverzekering inbrengen in je onderneming. Hierdoor is het mogelijk om de kosten van de verzekering af te trekken van de belastingen die zijn verschuldigd. Het spreekt voor zich dat dit een belangrijk extra voordeel is. In ieder geval, overweeg jij ook om een zakelijke autoverzekering af te sluiten, maar wil je dat op de meest optimale wijze doen? Hou dan zeker rekening met deze tips!

Wanneer is de WA-verzekering voldoende voor je zakelijke auto?
De eerste tip die we je kunnen geven met betrekking tot je zakelijke auto verzekeren heeft te maken met de WA-verzekering en wanneer deze nu precies het meest interessant is. Het spreekt voor zich dat heel wat bedrijven vandaag de dag voornamelijk kijken in de richting van de zogenaamde WA-verzekering. Dat heeft voor een groot deel te maken met het feit dat deze verzekering over de laagste premie beschikt van alle verschillende autoverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Deze lage kostprijs is uiteraard interessant, maar ze zorgt er niet automatisch voor dat deze verzekering altijd de beste keuze is. Je zakelijke auto verzekeren door middel van een WA-verzekering heeft namelijk als gevolg dat alleen de schade ten opzichte van derden is gedekt.

Bovenstaande zorgt ervoor dat je zakelijke auto WA verzekeren eigenlijk alleen interessant is in twee verschillende situaties. Allereerst mag de auto geen grote waarde vertegenwoordigen. Met andere woorden, heb je ervoor gekozen om een volledig nieuwe auto te kopen waar een hoge kostprijs aan verbonden is? Dan is het sowieso het interessantst om deze op een uitgebreidere manier te laten verzekeren. Hetzelfde geldt ook voor zakelijke voertuigen die heel wat kilometers op jaarbasis moeten afleggen. Ook voor deze autoā€™s geldt dat het risico vaak te groot is waardoor het afsluiten van een beperkt of volledige cascoverzekering aanzienlijk interessanter is.

Is een zakelijke autoverzekering vergelijken de moeite waard?

Voor je auto zakelijk verzekeren geldt eigenlijk hetzelfde aandachtspunt als voor het verzekeren van een persoonlijk voertuig. Autoverzekeringen zijn ƩƩn van de meest concurrentiƫle verzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden. Dat heeft ervoor gezorgd dat de premie door de jaren heen aardig onder druk is komen te staan. Door het uitvoeren van een eenvoudige vergelijking is het dan ook al snel mogelijk om een meer dan degelijke besparing te realiseren. Je moet er daarbij uiteraard rekening mee houden dat je niet alleen het type zakelijke autoverzekering moet vergelijken. Ook het vergelijken van het aanbod bij verschillende verzekeraars is namelijk een absolute must.

Bij een zakelijke autoverzekering vergelijken moet je wel altijd aandachtig zijn voor mogelijke aanbiedingen of kortingen die mee worden opgenomen in het vergelijkingsoverzicht. Dergelijke kortingen zijn natuurlijk in eerste instantie alleen maar interessant, maar wat wanneer de kortingsperiode is afgelopen? Wanneer dat het geval is spreekt het voor zich dat je natuurlijk nog altijd wil kunnen rekenen op een interessant prijskaartje voor je verzekering. Dat is uitsluitend mogelijk op het ogenblik dat je, je ook bewust bent van de exacte kostprijs van je verzekering na afloop van de kortingsperiode.

Lees ook:  Autoverzekering voor beginnend bestuurders

Let op het eigen risico van je zakelijke autoverzekering

Een zakelijke auto verzekeren gaat in de praktijk natuurlijk gepaard met bepaalde kosten. Voor steeds meer bedrijven is het belangrijk om deze kosten zo beperkt mogelijk te houden. Het spreekt echter voor zich dat men er daarvoor geen genoegen mee wenst te nemen om een autoverzekering af te sluiten die niet aan de vooropgestelde voorwaarden voldoet. Met andere woorden, bedrijven vinden het geen prettige gedachte om als het ware verplicht een WA-verzekering te moeten afsluiten enkel en alleen met als doel om de periodieke verzekeringspremie binnen de perken te houden.

Bovenstaande is bij een zakelijke auto verzekeren ook zeker en vast geen must, integendeel. Er kan dan ook in de praktijk zeker en vast worden vastgesteld dat er ook op andere manieren kan worden bespaard. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het verhogen van het eigen risico. Heel wat verzekeringnemers zien deze bespaarmogelijkheid over het hoofd terwijl ze toch wel degelijk een zeer mooie financiƫle meerwaarde met zich mee kan brengen. Zou jij dus met andere woorden graag willen besparen op het afsluiten van je zakelijke autoverzekering, maar dan wel zonder dat je daarvoor aan de polisvoorwaarden moet raken? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om je even te focussen op het aanpassen van het eigen risico. Let wel, uiteraard betekent dit ook dat je bij een schadegeval een groter bedrag uit eigen portefeuille zal moeten betalen.

Zijn er extra dekkingen vereist voor je zakelijke auto verzekeren?

Tot slot is het ook nog belangrijk om te kijken naar het feit of je mogelijks voor jouw zakelijke auto verzekeren nog behoeften hebt aan extra dekkingen of niet. Dit is iets wat veel bedrijven bij het afsluiten van hun verzekeringen wel eens over het hoofd willen zien. Voor alle duidelijkheid, dergelijke extra dekkingen zijn zeker en vast niet altijd een vereiste. Voor zakelijke autoverzekeringen geldt dat ze vaak toch worden voorzien van dergelijke extra dekkingen. Dit natuurlijk niet in het minst omdat zakelijke voertuigen veel frequenter worden ingezet. Onder extra dekkingen begrijpen we:

  1. De rechtsbijstandsverzekering;
  2. De bestuurdersverzekering;
  3. Een eventuele extra verzekering voor inzittenden;

Je zakelijke auto verzekeren door middel van Ć©Ć©n of meerdere van deze extra dekkingen brengt uiteraard de nodige hogere kosten met zich mee. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat ze tegelijkertijd ook zorgen voor een aanzienlijke extra bescherming. Betekent dit dat het altijd interessant is om dergelijke dekkingen toe te voegen aan jouw zakelijke autoverzekering? Neen dat nu ook weer niet. Het belang van deze dekkingen valt of staat namelijk altijd met de hoeveelheid aan kilometers die op jaarbasis worden afgelegd.

Ook interessant: