Badkamer verbouwen of restylen?

doucheset

De badkamer is vaak een sfeerbepalende kamer in een huis. Waar op de benedenverdieping de woonkamer en keuken vaak veel tijd en aandacht krijgen om te stylen, is op de eerste verdieping vaak de badkamer de bepalende kamer op de verdieping. Slaapkamers zijn toch erg persoonlijk, waardoor je zeker met kinderen soms weinig invloed hebt op de kleurstelling. Laten we daarom eens kijken naar de mogelijkheden om je badkamer te verbouwen. Je kunt namelijk kiezen om je badkamer volledig te gaan verbouwen, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan restylen. We zetten de twee opties eens naast elkaar, zodat je kunt kijken wat voor jou het beste zou zijn.

Badkamer verbouwen

Je badkamer verbouwen is een grote en vaak dure klus. Een badkamer helemaal slopen en strippen om opnieuw te verbouwen is vaak de beste optie wanneer niet alleen de style maar ook de indeling niet past bij wat jij zelf zou willen. Ook wanneer je badkamer wat kleiner is kan het soms de beste optie zijn om toch de hele badkamer te verbouwen. Hiermee bedoelen we dat je dan alle tegels van de wanden en vloeren haalt, terwijl je bij een badkamer restylen ook over de bestaande tegels heen zou kunnen plakken. Is de badkamer aan de kleine kant, dan is dit een minder passende optie omdat je dan ook aan ruimte inlevert. Heb je nu bijvoorbeeld een ouderwetse douche en wil je de een doucheset inbouw laten plaatsen? Dan kan dit zowel bij een verbouwing als een restyle.

Lees ook:  Wat is een online kentekencheck? 

Badkamer restylen

Een goed alternatief voor een volledige badkamer verbouwing, is een restyling van je huidige badkamer. Op deze manier kun je de badkamer een volledig nieuwe look & feel geven, zonder alle badkamermeubels en tegels te slopen. Zo kun je gericht te werk gaan. Vind je de huidige tegels niet mooi, maar zijn de meubels nog prima? Dan kun je vrij gemakkelijk over de bestaande tegels nieuwe tegels plaatsen. Of zijn de tegels juist prima maar wil je nieuwe badkamermeubels? Ook dan hoef je niet een hele verbouwing te laten plaatsvinden maar kun je gewoon de badkamermeubels vervangen.

Ook interessant: