Buiten aan je auto sleutelen

Met het mooie weer in aantocht is het ook het moment om weer buiten aan je auto te sleutelen. Of je nu echt onderhoud wilt gaan uitvoeren, de bandenwissel naar zomerbanden zelf uit gaat voeren of dat je gewoon wekelijks je auto lekker wilt schoonmaken, buiten aan je auto sleutelen is toch voor de meesten van ons echt een genietmomentje. Een te felle en warme zon kan echter nog wel eens roet in het eten gooien. Niet alleen voor onszelf omdat het simpelweg te warm is om te sleutelen, maar zeker bij het autowassen omdat het water en de zeep dan gaat opdrogen terwijl je nog wilt naspoelen of afzemen. Goede parasols kunnen hier uitkomst bieden. Een carport of overkapping is vanzelfsprekend nog makkelijker, maar mocht je die mogelijkheid niet hebben dan gaat een grote parasol je nieuwste beste vriend worden.

Waar moet een parasol voor de auto aan voldoen?

Waar je in de tuin wellicht juist een vaste parasol wilt die stevig altijd op dezelfde plek staat, is het voor sleutelen aan je auto extra handig als een parasol mobiel is. Dit kan doordat een parasol makkelijk in te klappen is en te tillen is, of bij grotere parasols kun je ze inklappen en met schuin kantelen op 2 wielen wegrijden.

Lees ook:  4 tips om te leren voor je auto theorie examen

Hoe groot moet de parasol zijn?

Daarnaast wil je voor je auto wel echt een grote parasol hebben, zoals horecaparasols, de hele auto moet er natuurlijk wel onder passen. Afhankelijk van hoe groot je auto is – een Fiat 500 heeft vanzelfsprekend een kleinere parasol nodig dan een BMW 7-serie – kun je kijken naar hoe groot de parasol moet zijn. Houd er rekening mee dat de zon schuin kan staan en je zelf ook nog in de schaduw wilt kunnen staan, dus dat de parasol rondom ongeveer 50-100 centimeter breder en groter is dan je auto. Houdt ook rekening met eventuele bomen, struiken en natuurlijk je huis. Een vierkante of rechthoekige parasol is voor de auto en een oprit ideaal, terwijl een ronde parasol in de tuin juist weer makkelijker is bijvoorbeeld.

Ook interessant: