Hoe begin ik met motorrijles?

Wanneer je al de nodige jaren ervaring hebt achter het stuur van je auto, is de kans aanwezig dat je de vrijheid van het rijden op een motor wilt ervaren. Voordat het zover is, moet je natuurlijk wel eerst je motorrijbewijs zien te halen. Motorrijden is ten opzichte van autorijden namelijk een wezenlijk verschil. Omdat de eerste stap naar het rijden van motor voor velen een spannende en tevens ook onbekende is, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat je precies weet hoe jij kunt beginnen met motorrijles.

Vind de juiste rijschool

Net als bij je eerste autorijles, moet je ook voor je eerste motorrijles een geschikte rijschool zien te vinden. Wat vooral handig is, is dat je kiest voor een rijschool bij je in de buurt. Daarbij is het wel belangrijk dat je kiest voor kwaliteit en niet alleen kijkt naar prijs. Daar waar de instructeur tijdens een autorijles naast je zit, is dit bij een motorrijles natuurlijk niet het geval. Ondanks het feit dat je tijdens je eerste lessen van op een afgesloten terrein voorzichtig kennismaakt met de motor, is een goede instructeur wel zo prettig.

Lees ook:  Transport in en om het bedrijf

Neem een proefles

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat het rijden van motor je al jaren ontzettend gaaf lijkt. Neem daarom dus ook altijd eerst een proefles om te kijken of dit in de praktijk ook het geval is. Op deze manier kun je niet alleen kennismaken met de rijschool en instructeur, maar heb je voor jezelf ook een beeld of het daadwerkelijk hetgeen is wat je er ook van had verwacht. Blijkt dat het niet hetgeen is wat je voor ogen had, dan kun je hier gewoon bij laten. Ben je nog enthousiaster dan je al was, dan kun je natuurlijk ook direct een vervolgles plannen.

Kies een motoroutfit uit

Motorrijden zonder outfit dat kan natuurlijk niet. Uiteraard allereerst vanuit veiligheidsoverweging en ten tweede staat het gewoon ontzettend stoer. Wanneer je zeker weet dat je hiermee doorgaat, is het zaak om een outfit aan te schaffen.  Voor motorrijles heb je passende motorkleding nodig. Dit bestaat uit een helm, handschoenen, motorjas, motorbroek en motorlaarzen. Wanneer je in het bezit bent van je motorkleding, kan het lessen beginnen!

Ook interessant: