Motortheorie tips & tricks

Moet je binnenkort ‘op’ voor je motor theorie, dan komt er natuurlijk het nodig op je af. Je dient alle regeltjes uit je hoofd te kennen en bepaalde verkeerssituaties goed te kunnen beoordelen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat het misschien allemaal ontzettend spannend is, hebben we een aantal tips voor je, die jou kunnen helpen met het sneller behalen van je motortheorie. Je zult namelijk zien, dat je met de juiste voorbereiding een stuk meer kans van slagen hebt. Doe er dus je voordeel mee!

Start tijdig met het leren

Het leren voor je motor theorie is een beste kluif. Zorg er daarom voor dat je op tijd begint. Om jezelf extra te motiveren, doe je er goed aan om je examen vast aan te vragen. Dit zorgt er namelijk voor, dat je een daadwerkelijk datum hebt waar je naartoe kunt en moet werken omdat je dan alle informatie tot je genomen dient te hebben en deze ook moet kunnen toepassen. Het aanvragen van een examen kan tegenwoordig gemakkelijk en snel online, waardoor je zelf een gewenste datum kunt aangeven. Houd er wel rekening mee, dat je niet te snel je examen wilt doen, aangezien je toch zeker een week of 4 nodig hebt om alles te kunnen leren en vooral begrijpen. Wil je snel je motortheorie halen? Dan kun je een dagcursus volgen bij 123-theorie. Bij deze cursus krijg je in de ochtend les en in de middag doe je bij het CBR examen.

Lees ook:  Hoe overleef ik het AVD examen voor de motor?

Oefen examens maken

Je kunt natuurlijk wel tot in detail de theorie blijven leren, maar het toe kunnen passen is natuurlijk nog veel belangrijker. Online kun je gelukkig tegenwoordig tal van verschillende oefen examens maken, zodat je vast een beetje een idee krijgt hoe het in z’n werk gaat en niet geheel onbelangrijk, dat je ook weet hoe je er zelfs qua kennisniveau voorstaat. Zijn er bepaalde onderdelen waar je nog moeite mee hebt, zodat je hier wat extra aandacht aan kunt schenken of beheers je het geheel grotendeels. Ook kun je een cursus motortheorie volgen bij bijvoorbeeld motortheorie Utrecht.

Wees goed uitgerust

Er is natuurlijk niets zo belangrijk als volledig uitgerust aan je examen te beginnen. Doe je dit niet, dan kun je nog zo goed hebben geleerd, maar dan is de kans op slordigheidsfoutjes ontzettend groot. Zorg er daarom dus ook voor, dat je de avond voor de tijd een uurtje eerder naar bed gaat, zodat je volledig uitgerust aan de dag kunt beginnen. Zorg dat je rustig wakker wordt en maak het jezelf comfortabel. Lees nog even de laatste dingen door en vertrek ruim van te voren naar de plek waar het motor theorie examen afgelegd dient te worden.

Ook interessant: