Transport in en om het bedrijf

Heb jij een groot bedrijf of ben je er werkzaam, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je met enige regelmaat goederen van A naar B moet brengen binnen het bedrijf; het intern transport. Dit kun je op verschillende manieren doen, afhankelijk van de grootte en ook het gewicht van de goederen die je moet vervoeren. Hoewel het natuurlijk in veel gevallen maar om een relatief klein stukje gaat, is het wel belangrijk dat je beschikt over de juiste attributen om dit te kunnen doen. Wil jij weten op welke manieren je dit allemaal kunt doen? Wij vertellen het je!

Palletwagen

In veel bedrijven waar vooral veel wordt gewerkt met interne logistiek, is een palletwagen vaak onmisbaar. Het grote voordeel wat je namelijk hebt met het gebruik van een palletwagen, is dat je je nooit zorgen hoeft te maken hoe je iets van A naar B krijgt. Je zet het er gemakkelijk op en kunt het vervolgens eenvoudig transporteren. Dit geldt overigens niet alleen voor zware en grote materialen, maar natuurlijk ook voor kleinere spullen. Zo hoef je het niet vast te houden en kun je een stuk meer in één keer meenemen. Niet alleen vele malen efficiënter, maar ook beter voor je lichaam.

Heftruck

Beschik je over een magazijn waar ook vooral de hoogte in moet worden gewerkt, dan is een heftruck natuurlijk een absolute must have. Daarnaast bespaar je met een heftruck in tegenstelling tot een palletwagen natuurlijk ook een hele hoop tijd. Je bent vele malen sneller en je kunt zwaardere materialen in één keer vervoeren. Je kunt je voorstellen dat een zware metalen matrijs van enkele honderden kilo’s met een palletwagen natuurlijk een flinke uitdaging wordt.

Lees ook:  Auto huren in Limburg

Vervoer per EPT

Naast de palletwagen kennen we natuurlijk ook de EPT. Het grootste voordeel van een EPT, is dat je zelf weinig tot niets hoeft te doen. Zo kun je pallets eenvoudig verplaatsen, maar vaak ook stapelen mits je een EPT hebt waarbij ook de vork omhoog en omlaag kan bewegen. Doordat een EPT volledig elektrisch wordt aangedreven, hoef je dus zelf geen kracht te gebruiken om spullen te kunnen verplaatsen. Dit brengt als voordeel dat je niet alleen je lichaam spaart, maar je ook veel zwaardere spullen eenvoudig kunt vervoeren van A naar B binnen het bedrijf.

Goed om te weten

Al deze hulpmiddelen voor intern transport binnen het bedrijf zijn natuurlijk ontzettend handig. Toch is het belangrijk dat je, met uitzondering van de palletwagen wel exact weet hoe je ze moet besturen. Vooral een heftruck, maar ook de EPT hebben zo veel kracht dat het tot levensgevaarlijke situaties kan leiden wanneer je niet weet hoe je hiermee om moet gaan. Daarom is voor een heftruck een certificaat nodig en ook voor de EPT dien je een cursus te volgen. Uiteraard is het daarnaast ook van belang dat je de juiste PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen draagt op de werkvloer. Dat betekent vaak veiligheidsschoenen, een hesje, maar in bepaalde gevallen ook een helm. Zo voorkom je dat het letsel bij een eventueel ongeluk gigantisch is.

Ook interessant: