Zoek je een autorijschool in Leiden?

Ben jij op zoek naar een autorijschool in Leiden? Dan zul je al snel merken dat er na enige speurwerk een enorm aanbod is aan rijschoolhouders. Van de welbekende eenmanszaken tot de grotere rijscholen, is de grote steden vind je ze allemaal. Omdat het behalen van je rijbewijs een kostbare aangelegenheid kan zijn, is het wel aan te raden om niet zomaar bij de eerste beste rijschool binnen te stappen en daar te gaan lessen. Ondanks het feit  dat een rijschoolhouder natuurlijk wel aan bepaalde eisen moet voldoen, zit er wel degelijk verschil tussen de verschillende rijschoolhouders. Wil jij weten waar je op moet letten bij het vinden van een geschikte rijschool? Wij vertellen het je!

Kies voor een erkende rijschool

Het klinkt vanzelfsprekend, maar wanneer je met een rijschool in zee gaat, is het wel goed te weten of ze ook daadwerkelijk door het CBR zijn erkend. Dit houdt in dat ze namelijk voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen en ook werken met gediplomeerde instructeurs. Zijn ze dit niet, dan kun je hier het beste ver van weg blijven. De kans is niet heel groot, maar er zullen er altijd een aantal tussen zitten die niet zijn erkend.

Lesmethode

Net als op school, is het ook handig te weten op welke manier een rijschool te werk gaat. Laten ze je iedere les gewoon lukraak wat rondjes rijden of zit er een plan achter om je naar een bepaald niveau te tillen? Zo is het bijvoorbeeld logisch dat de eerste paar lessen vooral in het teken staan van het leren kennen van de auto. Met name in de eerste paar lessen is het wel fijn dat je niet direct aan je lot wordt overgelaten. Vraag dus gerust naar een eventuele opbouw van de lessen, zodat je op basis daarvan een beeld kunt schetsen van wat bij je past.

Lees ook:  Wat zijn de beste rijscholen van Nederland?

Hoe gaat een rijschool om met niet gebruikte lessen?

Heb je een Autorijschool Leiden gevonden en kies je ervoor om een pakket te nemen? Dan bestaat dit pakket vaak uit een aantal lessen, inclusief theorie examen en ook afrijden. Omdat het natuurlijk voor kan komen dat je al na het volgen van bijvoorbeeld 23 van de 25 lessen zou kunnen afrijden, is het wel prettig te weten hoe een rijschool omgaat met deze overige 2 lessen. Het is daarom dus ook een hele legitieme vraag om deze gewoon aan de rijschool te stellen voordat je met ze in zee gaat.

Ook interessant: