De voordelen van een hotel met laadpaal

hotel met laadpaal

In Nederland en de rest van Europa wordt het steeds normaler een elektrische auto te rijden. Bijvoorbeeld als leaseauto van je werkgever of particulier gekocht met de overheidssubsidie. Iedereen is het er eigenlijk wel over eens, het rijden in een elektrische auto is een verademing en totaal nieuwe rijervaring. De stilte tijdens het rijden, het comfort van het traploos optrekken en de rijke uitrusting van een elektrische auto helpen allemaal in de belevenis. Toch zal de buurman je vast wel eens gevraagd hebben hoe doe je dat dan op vakantie? De vakantieritten met je elektrische auto zijn inderdaad anders dan met een benzine/diesel auto, maar laat je niet van de wijs brengen. Met een goede voorbereiding is je vakantierit namelijk appeltje-eitje en kun je de buurman je positieve ervaring delen. Het onderweg (snel)laden kennen we allemaal, de beste en meest handige tip is om een hotel langs de route te zoeken met een laadpaal.

Hotel zoeken

Door een hotel te zoeken die voldoende laadcapaciteit heeft, kun je ’s nachts je elektrische auto volledig vol laden zodat je de volgende dag optimaal gebruik kunt maken van je actieradius. Nog niet zo heel lang geleden was het hotel zoeken met laadpalen echter nogal een uitdaging. Gelukkig is anno 2022 dat verleden tijd, aangezien er heel goede overzichten zijn welk hotel met laadpaal er beschikbaar is.
Lees ook:  Zakelijk elektrisch leasen

Details hotel met laadpaal

Bij het boeken van je hotel met laadpaal, kijk dan goed welke aansluitingen er beschikbaar zijn. Een hotel onderweg met laadpaal voor elektrische auto is namelijk steeds meer gevraagd, waardoor beschikbaarheid en welke laadpalen er staan belangrijk is. Is het een Tesla supercharger of staan er reguliere openbare laadpalen bijvoorbeeld.

Beschikbaarheid laadpaal

Waar je in het buitenland nog wel eens te maken hebt met mede-toeristen die hun eigen vakantie belangrijker vinden dan iets te delen, is dit in de elektrische auto community anders. Iedereen snapt de behoefte om op te laden, waardoor het vaak makkelijk is om te overleggen wanneer een laadpaal vol is om de eigenaar te vragen zijn auto elders te parkeren. Sommige hotels kunnen hier zelfs in faciliteren, dus vraag er zeker naar bij de receptie.

Ook interessant: