Dit zijn de voordelen van een elektrische auto!

elektrische-auto

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Wat dacht je van een elektrische auto. Een elektrische auto rijdt niet op brandstoffen als benzine of diesel, maar op een accu die via speciaal daarvoor bestemde laadpalen kan worden opgeladen. Denk je erover na een elektrische auto te kopen? Dit zijn de grootste voordelen!

Een elektrische auto is goed voor het milieu

We weten allemaal dat het brandstofverbruik van auto’s die op benzine of diesel rijden erg slecht is voor het milieu. Er komt namelijk enorm veel CO2 vrij. Elektrische auto’s produceren een stuk minder CO2 en ook nog eens minder stikstofoxiden en fijnstof dan ‘gewone’ auto’s. Het grootste verschil is te merken tijdens het rijden, maar ook in het productieproces van een elektrische auto worden minder schadelijke stoffen voor het milieu uitgestoten dan bij de productie van een auto die op brandstof rijdt. Als je de elektrische auto oplaadt met groene stroom, ben je al helemaal milieubewust bezig.
De ‘brandstof’ is goedkoper

Een elektrische auto laad je op met stroom, waardoor je geen brandstof als benzine, diesel of LPG nodig hebt. Niet alleen is dit beter voor het milieu, het is ook nog eens goedkoper. Het beste is om je auto thuis op te laden. Dan kun je betaal je ongeveer de helft minder aan elektriciteit dan je aan brandstof zou doen. Als je je auto regelmatig op een openbaar oplaadpunt oplaadt, betaal je een stuk meer en is het verschil met brandstof een stuk kleiner. Naast lagere brandstofkosten, kun je met een elektrische auto profiteren van belastingvoordeel.

Lees ook:  Tips voor het leasen van een elektrische auto

Je kunt je auto thuis opladen

Als je een elektrische auto koopt, is het verstandig om thuis een laadpaal te laten installeren. De laadpaal kan binnen een dag geïnstalleerd worden en vervolgens meteen in gebruik worden genomen. Het grootste voordeel aan een laadpaal aan huis, is dat je nooit meer de weg op hoeft om je auto te tanken of op te laden. Het laden gaat volledig automatisch; het kan zelfs gedaan worden terwijl jij lekker op de bank zit. Nog een voordeel aan een eigen laadpaal: de elektriciteit goedkoper dan die van een openbare laadpaal.

Er zijn veel tweedehands elektrische auto’s

Elektrische auto’s staan bekend om de hoge aanschafprijs. Nu verschilt de prijs per auto, maar als je zeker wilt zijn dat je niet te duur uit bent, kun je een occasion kopen. Bijna alle elektrische auto’s worden tweedehands aangeboden en de kwaliteit doet vaak niet veel onder aan die van een gloednieuwe elektrische auto.

Ook interessant: