Heb je een elektrische auto? Dan wil je een laadpas aanvragen én weten waar je voordelig kunt parkeren

laadpaal

Het is beter voor het milieu om voor een elektrische auto te kiezen. Deze gebruiken geen benzine of diesel, waardoor de auto veel minder schadelijke stoffen uitstoot. Het belang van elektrische auto’s wordt pijnlijk duidelijk nu het klimaat de verkeerde kant op gaat. Door met z’n allen de schouders eronder te zetten en meer duurzame en milieuvriendelijke keuzes te maken, kunnen wij de aarde wellicht weer iets gezonder krijgen. In deze blog lees je wat een laadpas is en wat je hier als eigenaar van een elektrische auto mee kunt. Verder kom je erachter welke parkeerapps het meest voordelig zijn om te gebruiken als jij je auto in een betaald parkeren gebied wil neerzetten.

Wat is een laadpas en wat kun je ermee?

Een laadpas heb je nodig als je in een elektrische auto rijdt. Deze pas is namelijk de sleutel tot het bedienen en gebruiken van een laadpaal bij jou in de buurt. Een elektrische auto dient net zoals andere elektrische apparaten zo nu en dan opgeladen te worden. De laadpas geeft je toegang tot de laadpaal en zorgt ervoor dat niemand anders de lader op dat moment kan gebruiken. Je hebt de laadpas ook weer nodig als je de auto van de laadpaal wil loskoppelen. Zorg ervoor dat je de laadpas altijd en overal bij je hebt, je wil namelijk niet met een lege accu stil komen te staan. De laadpas is ook je betaalmiddel. De pas houdt namelijk bij hoeveel stroom je hebt gebruikt om de auto op te laden.
Lees ook:  Energie vergelijken voor een zo goedkoop mogelijk contract

Wanneer je de laadbeurt verbreekt, wordt er een factuur opgemaakt, die vervolgens naar je energieleverancier wordt gestuurd. Het mooie is dat je maandelijks één factuur met alle laadbeurten kunt opvragen en betalen. Dit zorgt ervoor dat je weer even vooruit kunt.

Voor welke parkeerapp kies je?

Ben je op zoek naar de goedkoopste parkeer app? Dan is het een goed idee om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Sommige parkeerapps vragen namelijk een extra tarief om zelf ook een centje te kunnen verdienen. Het mooie is dat sommige parkeerapps juist weer geheel gratis werken, dus het is maar net waar je zelf naar op zoek bent. ParkMobile is bijvoorbeeld een gratis app, die in ieder geval niet naar registratiekosten vraagt. Verder kun je bij de ene aanbieder bijvoorbeeld alleen met creditcard of een reguliere betaalpas betalen. 

Ook interessant: