Tips voor het leasen van een elektrische auto

Wanneer je toe bent aan een nieuwe of andere auto, dan is de kans vrij groot dat je aan het kijken bent naar een elektrische variant. Helemaal met de nieuwe regel dat er vanaf 2035 geen nieuwe brandstof voertuigen meer van de band mogen rollen, is het dus helemaal niet zo gek dat je hier alvast rekening mee houdt. Aangezien de prijs van een nieuwe elektrische auto aardig in de papieren kan lopen, is leasen ook een interessante optie. Niet alleen zien we dat zakelijk elektrisch leasen al jaren enorm populair is, maar zien we ook dat particulieren hier steeds vaker voor kiezen. Sta jij op het punt een elektrische auto te gaan leasen? Dan zijn hier een aantal handige tips.

Vergelijk verschillende aanbieders

Welke aankoop van een product of dienst we ook doen, het is te alle tijde aan te raden om niet direct met de eerste beste partij in zee te gaan. Dit geldt natuurlijk ook voor wanneer je een elektrische auto wilt gaan leasen. Vraag daarom op basis van gelijke specificaties een offerte op bij meerdere partijen. Op deze manier krijg je namelijk een duidelijk overzicht van wat de mogelijkheden zijn en kun je op basis daarvan een eerlijke keuze maken. Zo kan het zijn dat je bij de één maandelijks voordeliger uit bent, maar je bijvoorbeeld een extra vergoeding moet betalen op het moment dat je je auto laat onderhouden.




Lees ook:  Elektrische auto opladen

Kies voor een shortlease

Vooral zakelijk gezien is deze optie erg aantrekkelijk. Je zit er als werkgever natuurlijk niet op te wachten dat je vol enthousiasme een nieuwe werknemer hebt aangenomen, een leasecontract hebt afgesloten voor een looptijd van 3 of zelfs 5 jaar en deze werknemer besluit toch om iets anders te gaan doen. Het is daarom dus ook altijd aan te raden om te beginnen met een shortlease van 3, 6 of 12 maanden. Mocht blijken dat één van beide partijen toch geen heil ziet in deze samenwerking, dan zit je in ieder geval niet vast aan een langdurige leasecontract.

Actieradius

Naast de administratieve zaken, is ook de praktisch kant van een auto natuurlijk bepalend. Stel dat je een auto wilt leasen voor een accountmanager die bij je begint, dan is het wel prettig dat hij of zij niet iedere 150 kilometer hoeft te ‘stekkeren’. Zorg er dus voor dat je een auto kiest met voldoende actieradius, zodat de auto een flinke afstand kan overbruggen. Meestal kun je bij de meeste bedrijven wel laden, dus mocht het zijn dat je een afspraak hebt aan de andere kant van het land, dan is de tijd dat jij in gesprek bent, vaak voldoende om 150 tot 200 kilometer op te laden, zodat je rustig weer naar huis kunt rijden met je auto.

Ook interessant: