Vakantie met een elektrische auto

op_vakantie_met_elektrische_auto

Je hebt een elektrische auto gekocht, of geleased via je werkgever. Wat een verademing in rijgenot ten opzichte van een luidruchtige benzine of diesel. De rijbeleving is uniek in een elektrische auto doordat je in een vloeiende lijn optrekt en door het ontbreken van motorgeluid is het erg comfortabel en rustig in de auto. Binnen Nederland is een elektrische auto erg makkelijk op te laden. Zowel de openbare laadfaciliteiten in de wijk en stad alsook de snelladers langs de snelweg zijn in grote getallen aanwezig, waardoor je altijd wel kunt opladen. Dan komt echter het eerst avontuur, namelijk op vakantie met elektrische auto.

Voorbereidingen

Een goed begin is het halve werk. Naast het inpakken van je spullen, is voor je vakantie met een elektrische auto de route voorbereiden een aanrader. Weet je waar je naar toe gaat, dan kun je langs de route alvast kijken naar de laadstations. Daarnaast is het verstandig om goed te kijken of je laadpas ook in het buitenland werkt. Heb je een laadpas van je werkgever, dan zal deze waarschijnlijk niet in het buitenland werken. Vraag er daarom altijd nog een prive aan, er is voldoende aanbod waar je geen maandelijkse kosten voor betaald en alleen per laadsessie. Daarnaast is het handig om de apps van Ionity en Fastned te installeren, zodat je een escape hebt mocht de laadpas toch niet werken aan de laadpaal.

Lees ook:  De voordelen van zonnepanelen in combinatie met een elektrische auto

Onderweg

Onderweg kun je genieten van de reis met je elektrische auto. Doordat elektrisch rijden ook in de buurlanden enorm in opkomst is, zie je iedere maand nieuwe laadstations bijgebouwd worden in Duitsland, België, Frankrijk en de Alpenlanden. Lekker op wintersport naar Zwitserland met elektrische auto is daarmee appeltje-eitje geworden. Allemaal kennen we de foto’s van de laadfiles van een aantal jaren geleden bij de Tesla snelladers. Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat je even moet wachten, maar met de nieuwe elektrische auto’s en de verhoogde snellaadcapaciteit gaan de meeste elektrische auto’s binnen 20 minuten weer verder rijden. Dat samen met het snelgroeiende laadnetwerk hoef je eigenlijk geen zorgen meer te hebben over laadstress.

Ook interessant: