Zakelijk elektrisch leasen

Laadpaal thuis

Tegenwoordig wordt het steeds meer een norm om elektrisch te rijden. Dit komt omdat elektrisch rijden een duurzame oplossing biedt voor het normale auto rijden. Door zakelijk elektrisch te leasen, kun je daarnaast ook nog eens genieten van een bijtellingsvoordeel. Daarnaast is voor het praktische gebruik van een elektrische auto belangrijk om te kijken waar en hoe je kunt opladen. Kun je thuis een laadpaal op eigen erf plaatsen of moet je een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente?

Bijtellingvoordeel

Bij het zakelijk elektrisch leasen van een elektrische auto kun je de komende jaren nog gebruik maken van bijtellingsvoordeel ten opzichte van een reguliere benzine of diesel auto. Een elektrische auto met als eerste registratiedatum 2021 heeft 12% bijtelling tot €40.000 en 22% boven €40.000. Vanaf 2022 wordt dit 16% bijtelling tot €35.000 en 22% boven €40.000. Zo zie je dat de korting die je krijgt ten opzichte van een benzine of diesel auto – wat over de volledige fiscale waarde 22% is – ieder jaar afneemt. Het loont dan ook om goed na te denken of je al klaar bent om over te stappen op een elektrische auto, zodat je nog maximaal gebruik kunt maken van de korting op het bijtellingspercentage.
Daarnaast is er nog de vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting (MRB) tot 2025. Kies je voor bijvoorbeeld financial lease van je zakelijke elektrische auto, ben je normaal gesproken zelf verantwoordelijk voor het afdragen van de MRB. Dit is tot en met 2024 volledig vrijgesteld, waarna in 2025 je 25% MRB gaat betalen en de jaren daarna naar 100% toe stijgt.

Lees ook:  De voordelen van een hotel met laadpaal

Laadpaal

Het kan erg handig zijn om er voor te zorgen dat je een laadpaal bij je huis hebt. Dit komt omdat je hier mee er voor kunt zorgen dat ook als je thuis bent dat je je auto op kunt laden. Als je een hele dag met je auto hebt gereden, is het dan ook niet nodig om naar een speciaal laadpunt toe te gaan om je auto op te laden. Dit is natuurlijk erg handig om zo te kunnen doen. Als je een laadpaal thuis hebt, kun je er ook voor zorgen dat je precies lang genoeg rijdt dat je thuis aan komt zonder problemen en dat je dan je auto op kunt laden. Dit zorgt er namelijk voor dat je geen extra kosten betaalt voor de laadpalen die niet bij je huis staan.

Kun je niet op eigen erf een laadpaal plaatsen, dan bieden alle gemeenten in Nederland een gratis openbare laadpaal aan. De installatiekosten neemt de gemeente op zich, waarna jij tegen een iets hoger tarief je elektrische auto kunt laden.

Ook interessant: