Wanneer en voor welke auto kun je het beste kiezen als je voor private lease gaat?

private lease auto

Wil je binnenkort een nieuwe auto tot je beschikking hebben? Dan kun je verschillende manieren inzetten om aan de auto te komen. Je kunt de auto aanschaffen, wanneer je de oude auto inlevert, kun je vaak nog een mooie korting krijgen. Een andere optie is om een tweedehands auto te kopen, deze werken prima, maar zijn goedkoper in de aanschaf. Als laatste zou je er ook voor kunnen kiezen om een auto te leasen. In deze blog lees je op welk moment je beter voor private lease kunt kiezen, dan voor de aanschaf van een gloednieuwe auto.

Wanneer kun je beter voor private lease kiezen dan de aanschaf van een nieuwe auto?

Private lease is in de meeste gevallen een interessante optie als je een nieuwe auto wil rijden, maar je er niet meteen het hele aankoopbedrag voor wil neertellen. Soms ben je met private lease zelfs wel goedkoper uit dan wanneer je zelf een nieuwe auto aanschaft. Dit komt doordat particulieren soms eerst een lening moeten aangaan, voordat zij de auto kunnen kopen. Deze lening moet je natuurlijk terugbetalen, inclusief rente, waardoor het bedrag wat je uiteindelijk voor de auto neertelt veel hoger komt te liggen. Het feit dat lease auto’s op de lange termijn goedkoper zijn, is omdat leasemaatschappijen de auto’s in bulk en met korting kunnen kopen.
Lees ook:  Autostoelen met massagefunctie

Private lease zorgt ervoor dat je de nieuwe auto gedurende het leasecontract van de leasemaatschappij kunt huren. Na afloop van het contract, kun je ervoor kiezen om de auto in te ruilen voor een nieuwer model of je kunt de auto zelf houden.

Kies voor een auto waar je de gehele contractduur tevreden mee gaat zijn

Ben je op zoek naar een fijne auto? Dan zou je bijvoorbeeld voor de Toyota Yaris private lease kunnen kiezen. Deze auto zorgt ervoor dat je zowel boodschappen kunt doen, de kinderen naar sportles kunt brengen, de honden mee kunt nemen naar het strand en je met de auto op vakantie kunt gaan. Dit maakt van deze auto een allround topper. Weet je dat er gezinsuitbreiding aan zit te komen? Kies dan een leaseauto op de groei. Wil je een rondreis met de auto maken? Zorg dan dat je geen gelimiteerde kilometers in het leasecontract laat opnemen. Op die manier kun je een leasecontract aangaat die bij je past en waar je na verloop van tijd ook nog tevreden mee bent.

Ook interessant: