Waar kun je een occasion kopen?

Occasion kopen

Een auto kopen kun je op verschillende manieren doen, je kunt een nieuwe auto kopen bij een dealer en tegenwoordig zelfs online bij bijvoorbeeld Tesla een auto bestellen. De meeste mensen kiezen er als particulier echter voor om een occasion te kopen; een tweedehands auto. Dit kan via verschillende kanalen, waarvan we er een aantal zullen bespreken.

Marktplaats
Via een online platform als bijvoorbeeld Marktplaats bieden veel particulieren maar ook bedrijven hun tweedehands auto’s te koop aan. Vooral voor de particuliere markt is dit een goedkope en handige manier om zowel je auto te verkopen als een nieuwe auto te kopen. Er is een enorm aanbod van auto’s, merken, modellen en uitvoeringen waardoor je goed kunt vergelijken. Daarnaast kun je vaak goed onderhandelen met aanbieders via Marktplaats en kun je zo voor een goede prijs jouw favoriete tweedehands auto kopen.

Garages en autodealers

Bij andere websites als bijvoorbeeld Autotrader heb je vooral aanbod van garages en autodealers. Vaak zijn dit auto’s die wat jonger zijn en daarmee ook wat duurder, alleen staat daar tegenover dat je vaak een onderhoudsbeurt en APK bij aflevering van je nieuwe auto krijgt. Garages en autodealers kopen vaak een auto van een particulier die een nieuwe auto komt kopen – zogeheten inruil – waardoor ze deze te koop hebben. Een andere fijne bijkomstigheid is dat bij Bovag garages je vaak 6 maanden garantie krijgt. Hierdoor heb je meer zekerheid en een gevoel van veiligheid het eerste halfjaar en kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Hier betaal je ook wat meer voor, maar dit betaald zich ook vaak uit.

Lees ook:  Volkswagen Golf

Tussenpartijen

De afgelopen jaren is de opkomst van tussenpartijen ook steeds groter geworden. Via bijvoorbeeld Autovendi kun je een auto aanbieden, waarna de tussenpartij gaat rondbellen bij grote opkopers om het hoogste bod te krijgen. Als particulier kun je hier soms lastig tussenkomen, omdat de auto’s vaak opgekocht worden voor export naar het buitenland. Toch loont het om ook eens contact te zoeken met een tussenpartij en aan te geven waar je naar op zoek bent, wellicht kunnen ze je een mooie aanbieding doen.

Ook interessant: