Auto interieur reinigen

Het interieur van een auto krijgt vaak niet evenveel aandacht als de buitenkant – het exterieur – van een auto. Waar we allemaal gewend zijn om eens in de zoveel tijd een wasstraat te bezoeken, is het interieur van een auto nog wel eens het onderschoven kindje. Klein afval halen de meesten van ons nog wel wekelijks uit de auto, maar echt je interieur, bekleding en dashboard reinigen? Dat is toch een intensief en tijdrovend klusje waar je niet altijd tijd voor hebt. Toch is juist het reinigen van je interieur sterk aanbevolen, omdat het de plek is waar je iedere keer zelf zit en wat ook de waarde van een auto sterk beïnvloedt. Tijd dus om wat tips uit te wisselen over auto interieur reinigen.  

Auto stofzuiger gebruiken

Bij de meeste wasstraten staan ook speciale auto stofzuigers. Dit is de meest makkelijke en toegankelijke manier om de auto bekleding schoon te maken. Je kunt de vloermatten makkelijk uit de auto halen om uit te kloppen, waarna je met de stofzuiger overal langs kunt gaan. Let er wel op dat de stofzuigers vaak van hard plastic zijn en daarmee ook krassen kunnen veroorzaken op je dashboard. Gebruik de auto stofzuiger daarom idealiter echt alleen voor de bekleding en let erop dat de stofzuiger geen scherpe randjes heeft waarmee je een scheur in de bekleding kunt veroorzaken.

Lees ook:  Auto onderhoud in je eigen garage

Microvezel doek en sop

Nadat je de stofzuiger hebt gebruikt voor het grote werk, is het tijd om met een doek aan de slag te aan voor het dashboard en de binnenkant van je ramen. Een microvezeldoek vangt de meeste stof wel op, maar voor vingerafdrukken op schermen en om de binnenkant van je ramen schoon te maken zal je toch ook met sop aan de slag moeten. Voor de ramen kun je het beste speciale ruitreiniger gebruiken. Hierdoor is de kans op strepen en vlekken achterlaten het kleinste. Voor het dashboard en de deurpanelen bestaat speciale interieurreiniger, maar dit kun je ook gewoon met een beetje sop doen. Hierbij is het wel belangrijk dat je ook met een droge doek alles weer droog maakt om alles blinkend achter te laten.

Ook interessant: