Benzineprijs Elten

Dat de benzineprijzen in de afgelopen periode aan flinke fluctuaties onderhevig waren, moge wel duidelijk zijn. Waar we medio 2022 boven de 2,50 per liter betaalde, is dit vandaag de dag begin 2023 een heel ander verhaal. Waar we met z’n allen natuurlijk al enorm blij waren dat we weer voor minder dan 2 euro per liter konden tanken, gaan we voorzichtig weer richting het niveau van voor de enorme stijging. Maar hoe zit het met de benzineprijzen bij onze oosterburen in Elten?

Waar ligt Elten?

Elten is een dorp gelegen nabij de grens van Nederland. Elten is onderdeel van de enorme Duitse deelstaat ‘Noordrijn-Westfalen’. Omdat de afstand tussen Nederland en Elten minimaal is, is het voor veel Nederlanders enorm aantrekkelijk om de grens over te gaan om daar te gaan tanken, maar wat zijn de verschillen eigenlijk en is het de moeite waard om nar Elten toe te gaan?
Tanken in Elten

Tanken in Elten is zeker de moeite waard. Mits je natuurlijk aan de Duitse grens woont. Met een verlaging op de accijnzen door de Duitse overheid, kan het je zelfs soms tot wel enkele tientallen centen per liter benzine schelen. Zelfs wanneer je wat verder in het land woont, kan het voor een volle tank nog altijd de moeite waard zijn. Echter is het daarbij wel belangrijk er ook rekening mee te houden dat je te maken hebt met reistijd. Het is daarom dus ook een afweging die je moet maken of het de moeite waard is.

Lees ook:  Met deze app kun je goedkoper tanken

Wel of niet tanken in Elten?

De uiteindelijke keuze of je nu wel of niet in Elten gaat tanken, is afhankelijk van een aantal factoren. Net als in Nederland, is ook de benzineprijs in Elten onderhevig aan fluctuaties. Zo is de prijs per liter afhankelijk van onder andere de olieprijs, eventuele gebeurtenissen die spelen en ook de accijnzen die voor een groot deel de uiteindelijke benzineprijs bepalen. Het is daarom dus ook verstandig om vooraf de actuele prijs even te checken, alvorens je besluit te gaan tanken over de grens. Het is natuurlijk zonde om voor een minimaal verschil elders te gaan tanken.

Ook interessant: