Hoe kun je een bedrijfswagen optimaal inrichten? 

Een bedrijfswagen is voor veel bedrijven een basisbehoefte om hun werk goed uit te kunnen voeren. Of je nu een pakketbezorger bent, timmerman of hovenier bent, met een bedrijfswagen kun je al je benodigde spullen als gereedschap, voorraad en middelen meenemen om op de bestemming je werk goed uit te kunnen voeren. Zoals je jezelf kunt voorstellen heeft een pakketbezorger echter een heel andere bedrijfswageninrichting nodig dan een timmerman. In deze blog nemen we je mee in welke keuzes je hebt bij het kiezen van je bedrijfswagen en de bedrijfswageninrichting.  

Bedrijfswagen kopen

Maar eerst beginnen we met de bedrijfswagen kopen, want welke bedrijfswagen heb je nodig voor je werkzaamheden? Om het voorbeeld van de pakketbezorger aan te halen, zou je denken dat je vooral een grote bus zoekt zoals een Mercedes-Benz Sprinter. Ben je echter koerier voor een apotheek, dan volstaat een kleinere bus waarschijnlijk ook en zou je beter kunnen kiezen voor een Volkswagen Caddy of Renault Kangoo. 

Daarnaast heb je de keuze om een nieuwe bedrijfswagen te bestellen of te gaan voor een occasion. Aan beide keuzes zitten voor- en nadelen. Een nieuwe bedrijfswagen is logischerwijs duurder, maar heeft ook meer veiligheidssystemen, is vaak zuiniger en heeft (fabrieks)garantie waardoor je lagere onderhoudskosten kunt verwachten. Een occasion is bij aanschaf goedkoper, maar daar kun je sneller voor hogere onderhoudskosten komen te staan. 

Lees ook:  Zakelijke auto financieren

Bedrijfswageninrichting

Bedrijfswageninrichting omhelst alles wat gedaan wordt om de bus te personaliseren en optimaal in te richten zodat je jouw werk zo effectief en efficiënt mogelijk kan uitvoeren. Daardoor is bedrijfswageninrichting altijd maatwerk, hoewel je wel uit kunt gaan van een aantal standaard inrichtingen. Veel beroepsgroepen hebben binnen hun beroep dezelfde wensen en eisen aan de bedrijfswageninrichting. Een timmerman wil vaak verschillende wandkasten waar het gereedschap veilig in gezet kan worden en vastgezet kan worden. Terwijl koeriers vaak (inklapbare) planken willen, zodat ze kleinere pakketten goed kunnen ordenen en wanneer nodig de planken kunnen inklappen voor optimale laadruimte. 

Prettig aan bedrijfswageninrichting is dat dit dus helemaal aangepast kan worden naar jou eigen voorkeuren en wensen. Wil je lades in de vloerruimte? Wil je zachte bekleding tegen de wanden of juist ‘hufter-proof’ bekleding tegen de wanden? En is er ook iets nodig bij het zitgedeelte en het dashboard van de auto, bijvoorbeeld een steun waar je laptop op gezet kan worden om direct de administratie te kunnen doen? 

Ook interessant: