Uitleg over bijtelling leaseauto

wat is bijtelling

Op het moment dat je in een leaseauto rijdt, kan het zijn dat je te maken krijgt met bijtelling. Dit is echter niet iets wat voor elke auto geldt. Ook elke situatie heeft een andere bijtelling voor de auto.

Wat is bijtelling?

Bijtelling is een extra bedrag dat je betaald over een lease auto. Echter heb je hier niet altijd mee te maken. Als je van plan bent een auto te leasen via je eigen bedrijf dan heb je een zakelijke lease auto. Hier moet je bijtelling over betalen. Bij een private lease auto heb je niks te maken met bijtelling. Op het moment dat je van je baas een zakelijke leaseauto ter beschikking krijgt, is het de bedoeling dat je hier bijtelling over heen betaalt. Dit komt omdat de overheid vindt dat iedereen die een cadeau van zijn of haar baas krijgt, hier belasting over moet betalen. Bijtelling is een beetje te vergelijken met loonbelasting.
Lees ook:  Als werknemer een leaseauto
Wanneer heb je hier mee te maken?

Op het moment dat je zakelijk in een auto rijdt, wordt er met de baas vaak ook afgesproken dat deze voor persoonlijk gebruik kan worden. Hierbij wordt er dan ook afgesproken met de baas dat hier een vergoeding voor komt. De hoogte van deze vergoeding wordt vaak door de baas bepaald. Dit zijn de leasekosten die je als werknemer betaald. Echter komt er dan ook nog bijtelling bij te kijken. De bijtelling heeft te maken met de prijs van de auto die je leaset en de hoeveelheid CO2 die de auto uitstoot. Dit is een groot onderdeel van de prijs van de bijtelling voor de auto. De bijtelling kan verschillen van 0 tot 25 procent. Dit is een bedrag die je elke maand zult moeten betalen over het leasen van je auto en wat je via je salaris aan de Belastingdienst moet betalen.

Ook interessant: