Zakelijke auto leasen

zakelijke auto

Je bent een ondernemer en wilt graag een auto van de zaak. Ofwel voor jezelf, ofwel voor je medewerkers. Dan zijn er een hoop keuzes te maken, aangezien er een gigantisch aanbod is. Een aantal daarvan zijn onderdeel van je bedrijfsvoering en HR beleid. Keuzes rondom leasebudget, restricties in uitvoeringen (geen cabrio’s bijvoorbeeld), bepaald merkenbeleid (alleen Franse auto’s omdat je veel zaken doet in Frankrijk) enzovoorts. Het is goed om hier zelf over na te denken en samen met HR en een personeelsvertegenwoordiger het eens over te hebben. Een zakelijke auto kan namelijk een belangrijk uithangbord zijn voor je bedrijf; ofwel in marketing onderweg ofwel als arbeidsvoorwaarde voor (nieuwe) medewerkers.

Bij het leasen van een zakelijke auto heb je daarnaast de keuze om dit via een leasemaatschappij te doen of via een merkdealer. Bij een leasemaatschappij is het grote pluspunt dat er een groot aanbod is en de leasemaatschappij zeer ervaren is het aanbieden van lease auto’s. Ze denken goed met je mee en kunnen je volledig ontzorgen. Daarnaast zijn ze professioneel en kunnen ze jouw wensen en eventuele restricties van de vorige alinea vastleggen zodat jouw medewerkers hier ook niet van af kunnen wijken. De andere optie is om te leasen via de merkdealer, via bijvoorbeeld Volkswagen Financial Services. Wellicht lijkt je dit een handige optie, want uiteindelijk zul je de auto toch ook nog bij een dealer moeten bestellen. Echter moet je jezelf wel beseffen dat de lokale garage uit je stad misschien tientallen leaseauto’s heeft rondrijden, terwijl een leasemaatschappij er tienduizenden heeft rondrijden. Als je het ons vraagt zouden wij altijd voor een leasemaatschappij gaan, echter zouden we wel adviseren om bij verschillende leasemaatschappij offertes op te vragen voor een groepje auto’s die je hebt geconfigureerd. Er kan nogal een groot verschil in de prijzen zitten, waardoor het echt enorm loont om eens een middag rond te bellen en mailen om offertes binnen te krijgen.
Lees ook:  Uitleg over bijtelling leaseauto

Nadat de eerste auto’s voor jezelf en je medewerkers besteld zijn komen er nieuwe vragen om de hoek. Hebben jullie een leaseregeling opgesteld, een gebruikersovereenkomst voor de medewerkers en wat doe je bij schade, verloren sleutels, brandgaten in de auto door roken etcetera. Is het goed om wagenparkbeheer bij een van de medewerkers te beleggen, bijvoorbeeld van inkoop of hr, of moet er een aparte medewerker komen die als wagenparkbeheerder aan de slag gaat?

Ook interessant: