Benzineprijs Duitsland

Als je in Duitsland bent dan zul je al heel erg snel merken dat de benzineprijs Duitsland heel erg anders is. Sowieso verschilt de benzineprijs in ieder land heel erg, vaak kun je in een ander land goedkoper tanken. Zo is het vaak ook mogelijk om in Duitsland goedkoper te tanken. Als jij toevallig in de buurt van de grens woont of als je door Duitsland komt dan loont het zeker om de tank vol te gooien.

Wat is de benzineprijs Duitsland?

Wat de benzineprijs Duitsland is dat kun je lastig bepalen, het hangt ervan af bij welke pomp je gaat tanken maar ook welke benzine je gaat tanken. Ook hangt het ervan af wanneer je gaat tanken, de benzineprijs kan namelijk per dag verschillen. Je kan dus nu kijken welke benzineprijs het nu is, als je er morgen weer langs rijdt dan kan de prijs weer anders zijn. Dat is dus wel iets wat je in de gaten kunt houden, op het moment dat je weet dat benzineprijs Duitsland gaat stijgen kun je beter gelijk de benzine in de tank doen.
Wat kun je tanken in Duitsland?

In Duitsland kun je in principe alles tanken wat je nodig hebt om te kunnen rijden. Denk dan aan diesel, gas maar ook benzine, benzine zijn er in meerdere soorten dus let goed op welke je nodig hebt. Je kunt tanken in euro 95/E10 maar ook euro 98/E5, welke jouw auto nodig heeft is afhankelijk van de auto zelf. Euro 95 kun je bij de meeste pompen wel verkrijgen, als dat er niet is dan kun je natuurlijk naar een andere pomp rijden.

Lees ook:  Accijns omhoog: brandstofprijzen stijgen in Nederland vanaf 1 juli 2023

Is de benzineprijs Duitsland overal gelijk?

Het is niet zo dat de benzineprijs Duitsland overal gelijk is, het kan per pomp verschillen. Het zijn geen groot verschil zijn maar als je veel wilt tanken dan kan het toch aardig oplopen. Het verschilt per aanbieder maar ook per soort benzine. Meestal is euro 95 goedkoper dan euro 98, dat zal dus overal zo zijn.

Is de benzineprijs Duitsland echt goedkoper?

Of de benzineprijs Duitsland echt veel goedkoper gaat zijn dan is van veel dingen afhankelijk. Moet je er ver voor rijden? Dan is het vaak al zo dat je de winst in de kilometers weg rijdt. Kom je er toevallig doorheen? Dan is het wel goedkoper omdat je dan geen extra reiskosten hebt omdat je naar Duitsland toe moet rijden om te tanken.

Ook interessant: