Goedkoop tanken Utrecht

Goedkoop tanken dat wil natuurlijk iedereen! Waar de benzineprijzen in de eerste paar maanden van 2022 door het dag schoten, met zelfs recordprijzen van ruimte boven de 2 euro per liter, zien we dat dit in de laatste weken van het jaar redelijk is bijgetrokken. Sterker nog, we zitten inmiddels weer redelijk om het niveau van voor de enorme stijgingen. Toch zijn er ondanks de dalingen nog altijd bepaalde handig tips die je kunnen helpen om nog voordeliger te kunnen tanken. Dus wil jij goedkoop tanken in Utrecht? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat je zeker weet dat je nooit teveel betaald voor een volle tank benzine of diesel.

Kies voor een dorp

Wil je een paar cent per liter kunnen besparen? Dan is het natuurlijk niet handig om in het centrum van Utrecht te gaan tanken of langs de snelweg. Kies er daarom dus ook voor om te kijken naar een naastgelegen dorp. Wat je namelijk vaak ziet, is dat het hier de nodige euro’s kan schelen. Vooral op een volle tank kan het dan al snel gaan. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om even een stukje verder te rijden, zodat je daar rustig en ook nog eens voordeliger kunt tanken.

Lees ook:  Benzineprijs Luxemburg

Kies het juiste moment

Net als dat er bepaalde dagen zijn waarop het boeken van vliegtickets ongunstig is, geldt dit voor het tanken van benzine of diesel dus ook! Belangrijk om te weten, is dat maandag veruit de minst gunstige dag is om te tanken. Op deze dag zie je dat het gemiddelde per liter het hoogste ligt. De zaterdag zien we juist dat het een stukje voordeliger is. Ook is het verstandig om het tijdstip goed in te gaten te houden. Het is natuurlijk logisch dat de prijzen rondom de spits water hoger liggen, dan bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of midden op de dag het voordeligst.

Tank wanneer je bijna leeg bent

Wanneer je een volle tank hebt, dan is het totaalgewicht van de auto logischerwijs een stuk zwaarder. Je hoeft er dan ook geen raketgeleerde voor te zijn om te weten dat een zwaardere auto meer brandstof verbruikt. Kies je ervoor om je auto dus pas te tanken wanneer je nog een kwart tank hebt en niet wanneer je nog bijna vol bent. Je zult merken dat dit zomaar enkele procenten kan schelen op een volle tank.

Ook interessant: