Goedkoop tanken Amsterdam

Als je regelmatig in Amsterdam rijdt, dan weet je dat brandstofprijzen hoog kunnen zijn. Het vinden van een goedkoop tankstation kan je veel geld besparen op je brandstofkosten. Hieronder staan de voordeligste tankstations in Amsterdam en tips om te besparen op je brandstofkosten.

Voordeligste tankstations in Amsterdam

Het goedkoopste tankstation in Amsterdam is momenteel het Esso tankstation aan de Klaprozenweg. Hier kun je terecht voor Euro 95, Diesel en LPG tegen de laagste prijzen. Het station heeft een zelfbedieningspomp, wat betekent dat je zelf je brandstof moet tanken.
Een ander voordelig tankstation in Amsterdam is het Firezone tankstation aan de Transformatorweg. Dit station biedt ook lage prijzen voor Euro 95 en Diesel, en je kunt hier ook terecht voor LPG. Bij dit station kun je kiezen tussen zelf tanken of bediend worden door het vriendelijke personeel.

Ten slotte is er het TinQ tankstation aan de A10, vlakbij de afslag naar Amsterdam-Noord. Dit station biedt ook lage prijzen voor Euro 95, Diesel en LPG. Het tankstation heeft een zelfbedieningspomp, maar je kunt ook bediend worden door het personeel.

Bespaartips voor brandstofkosten

Naast het kiezen van het juiste tankstation, zijn er nog andere manieren om geld te besparen op je brandstofkosten. Hieronder staan enkele tips:

  • Gebruik een tankpas: Veel tankstations bieden hun eigen tankpas aan, waarmee je punten kunt sparen voor korting op brandstof. Daarnaast zijn er ook onafhankelijke tankpassen, zoals de UnitedConsumers tankpas, waarmee je korting krijgt op de landelijke adviesprijs voor brandstof. Door deze pas te gebruiken kun je nog meer geld besparen, ook bij de voordelige tankstations in Amsterdam.
  • Tank op de juiste momenten: De brandstofprijzen kunnen fluctueren op verschillende tijdstippen en dagen. Het is meestal duurder om te tanken in het weekend en op maandagochtend, terwijl de prijzen doorgaans lager zijn op dinsdag en woensdag. Door hier rekening mee te houden, kun je nog meer geld besparen op je brandstofkosten.
  • Rijd zuiniger: Door zuiniger te rijden, verbruik je minder brandstof en hoef je minder vaak te tanken. Rijd bijvoorbeeld rustig en gelijkmatig, houd je bandenspanning op peil en vermijd het abrupt optrekken en remmen. Dit kan op de lange termijn veel geld besparen op je brandstofkosten.
Lees ook:  Hoe is de benzineprijs opgebouwd?

Conclusie

Er zijn verschillende voordelige tankstations in Amsterdam waar je kunt tanken tegen lage prijzen. Het Esso, Firezone en TinQ tankstation zijn enkele van de meest voordelige opties in de stad. Naast het kiezen van het juiste tankstation, zijn er nog andere manieren om te besparen op je brandstofkosten.

Ook interessant: