Je auto laten wrappen

Heb jij een te gekke auto, maar ben je de kleur van je auto eigenlijk wel zat? Dan kun je ervoor kiezen om je auto te laten wrappen. Op deze manier kun je je auto namelijk relatief eenvoudig voorzien van een complete nieuwe look. Zo kun je niet alleen helemaal zelf bepalen welke kleur jij je auto wilt laten wrappen, maar zijn er ook allerlei mogelijkheden om te kiezen voor een bepaalde print. Kortom, mogelijkheden genoeg dus. Om je een idee te geven hoe dit in z’n werk gaat, wat de mogelijkheden zijn en aan welke kosten je moet denken, hebben we deze zaken in dit artikel verder voor je uitgewerkt.

Wat is wrappen precies?

Je auto wrappen is niets meer dan je auto voorzien van een laag folie in een andere kleur dat je auto kleur van de auto. Op deze manier kun je bijvoorbeeld je gele auto ineens volledig zwart laten maken. Het laten wrappen is daarmee dus een goed alternatief op het laten spuiten van je auto. Het wrappen gebeurt met een dunne vinyl folie, die wordt aangebracht op de huidige laklaag van het voertuig. Het voordeel aan wrappen, is dat vinyl dusdanig is te gebruiken dat je niet ziet dat het op wrappen gaat. Goed om te weten, is dat de vinyllaag die is aangebracht, ook gemakkelijk en snel weer te verwijderen is. Hiermee breng je dus geen schade toe aan de oorspronkelijke laklaag van je auto en breng je deze eenvoudig weer  terug in originele staat.

Lees ook:  Buiten aan je auto sleutelen

Welke opties zijn er?

Het laten wrappen van je auto kan op allerlei verschillende manieren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je auto volledig in een andere kleur te laten wrappen, zodat je het gevoel hebt alsof je in een andere auto rijdt. Een andere optie is om te kiezen voor een bepaalde print. Dit kan zijn op de motorkap, maar ook op de deuren of zelfs het dak van de auto. Je bepaald dus helemaal zelf wat je graag zou willen. Het voordeel hieraan is, is dat je ook bij eventuele schade aan alleen de motorkap, kunt kiezen voor het laten wrappen ervan, in plaats van deze te laten spuiten. Kortom, mogelijkheden genoeg dus.

Wat zijn de kosten

Het volledig laten wrappen van je auto kan tot wel enkele duizenden euro’s kosten. Logisch, aangezien niet alleen de grote delen, zoals de deuren en motorkap moeten worden gedaan, maar natuurlijk ook de deurklinken, spiegels, dorpels en ook bumpers. Uiteraard kun je je auto ook voor enkele honderden euro’s laten wrappen, maar dan zal vanzelfsprekend de kwaliteit ook een flink stuk minder zijn.

Ook interessant: