Met de auto op pad in eigen land

Zin om even lekker weg te gaan? Hang de toerist uit en ga op pad in eigen land. Er is nog zoveel moois te ontdekken in Nederland. Van stedentrips tot natuurgebieden en van het strand tot aan lekker shoppen. Trommel je vrienden op, pak voor een aantal dagen een koffer in en start de auto. We geven je hier een aantal tips wat leuk is om met de auto te bezoeken.

De mooiste autoroutes in Nederland

De Veluwe ligt lekker centraal in ons land en is voor iedereen, waar je ook woont, goed bereikbaar met de auto. Heerlijk toeren over fraaie binnenweggetjes met een prachtig uitzicht op de uitgestrekte heidegebieden en de weidse zandvlaktes. De benen kun je onderweg even strekken door een wandeling te maken in de tuinen van paleis het Loo of in het vestingstadje Elburg. Of breng een bezoekje aan het altijd leuke Apenheul. Wil je van natuurgebied naar natuurgebied rijden? Volg dan de Heuvelrugroute. Vooral in de herfstperiode is deze route die voert over de Utrechtse Heuvelrug een echte aanrader. Met de rode, gele en oranje bladeren aan de bomen lijkt het net of je in Canada rondrijdt tijdens de Indian Summer. Het loont dan ook zeker de moeite om tijdens deze route even uit te stappen om een boswandeling te maken.
Toeren langs de kustlijn

Start je auto in Zeeland en rijd van zuid naar noord via de kilometers lange kustlijn. We praten hier toch al gauw over een afstand van ruim 500 kilometer waarbij onderweg veel moois is te zien. Vooral de indrukwekkende Deltawerken waaronder de Oosterscheldekering en Neeltje Jans moet je tijdens deze route zeker niet vergeten. Tijdens deze autotrip zijn er meer dan genoeg slaapplekken en restaurants te vinden waardoor je van deze kustroute een heerlijke mini-vakantie maakt. Met, als het weer het toelaat, ook nog even bakken in de zon en een duik nemen in de zee.

Lees ook:  Wat zijn de beste rijscholen van Nederland?

Shopsteden

Zijn jij en je vrienden dol op winkelen? Shop till you drop met z’n allen. Een aantal leuke steden waar je goed kunt slagen voor je aankopen hebben we op een rijtje gezet. Heb je geen zin om hoge parkeerkosten te betalen voor de auto? Dan is het aan te raden om de auto net buiten de stad te parkeren en je weg te vervolgen met het openbaar vervoer. Leuke shopsteden zijn onder andere Haarlem, Amsterdam, Alkmaar, Maastricht, Roermond, Den Bosch en Utrecht. Voor de gelegenheid is het leuk om boodschappen bedrukt met logo mee te nemen waarin jullie alle aankopen kwijt kunnen. Wil je duurzaam bezig zijn? Laat dan papieren tassen bedrukken. In alle genoemde steden zijn heel veel leuke uitgaans- en eetgelegenheden te vinden. Maak er een onwijs leuk uitje van en boek een hotel, B&B of een andere slaapgelegenheid. Zo kunnen jullie optimaal genieten van het shoppen en alle andere geneugten die de shopsteden bieden.

Ook interessant: