Waar kun je een goede taxi aan herkennen?

Kies je ervoor om een taxi te nemen bijvoorbeeld bij taxi Den Bosch, dan wil je natuurlijk wel dat je in een betrouwbare en ook legale taxi stapt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je veel te veel betaald of dat je niet bent verzekerd op het moment dat er iets gebeurt. Omdat er vooral in de grote steden steeds meer illegale taxi’s zijn, is het goed te weten hoe je een legale taxi kunt herkennen. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips, die je kunnen doen vertellen of een taxi wel of niet legaal is. Voldoet de taxi waar jij wilt instappen niet aan onderstaande, dan is het verstandig om even verder te kijken.

De juiste kentekenplaten

Alle taxi’s zijn verplicht om met blauwe kentekenplaten rond te rijden. Hebben ze dit niet, dan kun je bij wel zeker zijn van het feit dat er iets niet helemaal klopt. Wel is er een uitzondering en dat zijn de uber taxi’s. Het kan namelijk zijn dat deze wel gele platen hebben. Echter zijn er nog allerlei andere herkenningspunten waaraan een legale taxi moet voldoen. Staar je dus nooit blind op maar één punt.
Lees ook:  Wat moet je doen om code 95 te behouden?

Tariefkaart

Voordat je instapt, is het wel fijn dat je vooraf de taxikosten berekenen kunt. Het is daarom dus ook verplicht om een tariefkaart te tonen als chauffeur. Hierop vind je onder andere de prijs, zodat de taxi kosten bereken eenvoudig kan worden gedaan voordat je daadwerkelijk vertrekt. Ook dient er informatie over het bedrijf waar deze taxi onder valt. Is dit niet het geval, dan is het verstandiger om even wat verder te lopen. De kans is dan namelijk aanwezig dat je een veel te hoge prijs betaald voor deze rit.

Taximeter

Zonder meter is het natuurlijk praktisch onmogelijk om te kunnen zien wat je moet betalen. Het is daarom dus belangrijk om te kijken of er een taximeter in de auto of bus zit. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat het gaat om een taxi waarbij de tarieven vooraf niet bekend zijn. Het is in ieder geval wel verplicht voor de opstapmarkt en voor bestelde taxi’s waarbij van tevoren geen prijsafspraak is gemaakt.

Ook interessant: