Benzineprijs Kleve

Dat de prijs voor een liter benzine geen dag hetzelfde is, is natuurlijk geen verrassing. Afhankelijk van verschillende factoren wordt de prijs bepaald. Waar het de ene dag een aantal centen duurder is, kan het de andere dag voordeliger zijn. Sterker nog, het kan zelfs gedurende de dag fluctueren. Wat je vooral ziet, is dat de prijs vroeg in de ochtend vaak een stuk voordeliger is, dan wanneer je rond het middaguur wilt gaan tanken. Dit geldt overigens niet alleen voor de benzineprijzen in Nederland, maar natuurlijk ook in Duitsland. Maar hoe zit het eigenlijk met de benzineprijs in Kleve?

De voordelen van tanken in Kleve

Kleve is een stad in Duitsland ter hoogte van Nijmegen. Kleve is tevens ook de hoofdstad van de Duitse deelstaat ‘Noordrijn-Westfalen’ Wanneer je vlak bij Duitsland woont, kan het zeker de moeite waard zijn om met de auto de grens over te gaan en daar je tank vol te gooien. Er zijn namelijk periodes waarbij het soms tot wel 30 cent per liter kan schelen. Met op de piek 2,50 in Nederland, was de benzineprijs in Kleve op dat moment rond de 2 euro. Je kunt je dus wel voorstellen hoe enorm veel je dit scheelt op een volle tank benzine.
Lees ook:  Goedkoop tanken Leeuwarden

Wanneer loont het tanken in Kleve (Duitsland) zich?

Uiteraard is het antwoord op deze vraag bij een verschil van ruim 30 cent per liter niet zo heel erg lastig. Echter is het wel belangrijk goed na te denken over de reistijd. Stel dat je eerst een half uur moet rijden, dan is de kans vrij groot dat je niet alleen door het reizen, maar ook door het minimale verschil beter voor een tankstation om de hoek kunt kiezen. Het is dus een afweging die je moet maken, om uiteindelijk te kunnen bepalen of het loont ja of nee. Wel kunnen we je verzekeren dat een verschil van 30 cent per liter benzine, ook met een half uur reizen zeker de moeite waard is wanneer je de tank in Kleve vol gooit. Wel is het verstandig om vooraf even te checken wat de actuele benzineprijs in Kleve is, het is natuurlijk zonde om voor een minimaal verschil een flinke afstand af te moeten leggen.

Ook interessant: