Benzineprijs Oostenrijk

De benzineprijs in Oostenrijk: wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Oostenrijk te reizen, is het handig om op de hoogte te zijn van de benzineprijzen. De prijs van benzine in Oostenrijk kan namelijk behoorlijk verschillen ten opzichte van andere landen in Europa. In dit artikel zullen we wat meer vertellen over de benzineprijs in Oostenrijk en waar je op moet letten als je daar gaat tanken.

De gemiddelde benzineprijs in Oostenrijk

De gemiddelde benzineprijs in Oostenrijk ligt hoger dan het gemiddelde in Europa. Volgens recente cijfers van Eurostat, de statistische dienst van de Europese Unie, betaalde je in januari 2022 gemiddeld ā‚¬1,556 voor een liter benzine in Oostenrijk. Ter vergelijking: het gemiddelde in de EU lag toen op ā‚¬1,515 per liter. Het is dus aan te raden om rekening te houden met deze hogere benzineprijs als je naar Oostenrijk gaat.
Verschillen tussen regio’s

Er zijn ook verschillen in benzineprijzen tussen de regio’s in Oostenrijk. Over het algemeen betaal je meer voor benzine in de stedelijke gebieden dan op het platteland. Dit heeft te maken met de hogere transport- en opslagkosten in de steden. Als je de mogelijkheid hebt om buiten de stad te tanken, kan dit je dus wat geld besparen.

Goedkope tankstations vinden

Net als in andere landen kun je in Oostenrijk ook goedkope tankstations vinden. Er zijn verschillende apps en websites beschikbaar waarmee je de benzineprijzen bij verschillende tankstations kunt vergelijken. Zo kun je gemakkelijk het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt vinden en geld besparen op benzine.

Lees ook:  Goedkoop tanken Gronau

Tanken in de buurt van de grens

Als je in de buurt van de grens van Oostenrijk woont, kan het voordeliger zijn om net over de grens in een ander land te tanken. In sommige gevallen zijn de benzineprijzen in Duitsland, Italiƫ of Sloveniƫ bijvoorbeeld lager dan in Oostenrijk. Houd er wel rekening mee dat je dan wellicht meer kilometers moet afleggen om bij het tankstation te komen en dat dit extra brandstof kan kosten.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Oostenrijk te reizen en met de auto te gaan, is het handig om op de hoogte te zijn van de benzineprijzen. De benzineprijs in Oostenrijk ligt gemiddeld hoger dan in veel andere Europese landen, maar door goed te zoeken kun je wel goedkopere tankstations vinden. Houd ook rekening met de verschillen tussen regio’s en overweeg om net over de grens in een ander land te tanken als dat voordeliger is. Zo kun je geld besparen op benzine tijdens je vakantie in Oostenrijk.

Ook interessant: