Boete ontvangen?

Heb je een boete ontvangen, dan is de kans vrij groot dat je deze gewoon moet betalen. Toch kan het in bepaalde gevallen raadzaam zijn om deze aan te vechten. Het kan namelijk heel goed zijn dat je in je recht staat en je uiteindelijk zelfs door de rechter in het gelijk wordt gesteld waardoor je boete wordt kwijtgescholden. Wel is het hierbij belangrijk dat je in het bezit bent van voldoende belastend bewijs waarmee je kunt aantonen dat de boete ook daadwerkelijk onterecht is. Maar hoe gaat het nu eigenlijk allemaal in zijn werk en wanneer krijg je nu een boete?

Wanneer krijg je een boete?

Je kunt een boete krijgen voor alles wat je doet wat bij de wet verboden is. Hierbij moet je denken aan een verkeersboete, parkeerboete, maar ook vandalisme en allerlei andere zaken kunnen ertoe leiden dat jij een boete krijgt. Het is dus belangrijk dat jij je niet alleen om het voorkomen van een boete aan de regels houdt, maar uiteraard ook om te voorkomen dat je gevaar loopt. Zo kan het rijden door rood of fietsen zonder licht natuurlijk leiden tot ontzettende gevaarlijke situaties, die je te allen tijde wilt proberen te voorkomen.




Hoe krijg je een parkeerboete?

Een parkeerboete kun je krijgen voor allerlei verschillende zaken. Zo is het natuurlijk logisch dat je een boete krijgt wanneer je niet beschikt over een geldige parkeerkaart, maar ook is de blauwe schijf één van de boetes die ook vandaag de dag nog ontzettend veel wordt uitgeschreven. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog het foutief parkeren, zoals op een plek waar het verboden is, zoals op een parkeerplaats voor gehandicapten. Ook parkeren buiten de vakken kan daarnaast leiden tot een flinke boete. Het is dus verstandig dat wanneer jij je auto wilt parkeren op een plek waarvan je niet zeker bent of dit wel is toegestaan, je dit eerst goed uitzoekt. Bezwaar aantekenen omdat je het niet wist, is natuurlijk zinloos.

Lees ook:  Samsung Galaxy S22

Hoe krijg je een verkeersboete?

Het klinkt zo vanzelfsprekend, toch zijn er dagelijks nog ontzettend veel mensen die te maken krijgen met een verkeersboete. Dit is in de meeste gevallen te hard rijden, waardoor ze ofwel door een flitspaal zijn vastgelegd of door een politieagent staande zijn gehouden. In beide gevallen wordt het natuurlijk een lastig verhaal om te kunnen bewijzen dat je niet te hard reed. Heb je een boete ontvangen voor te snel rijden terwijl je auto al niet meer in je bezit was doordat je deze hebt verkocht of omdat je auto is gestolen, dan kun je dit natuurlijk gewoon aantonen.

Hoe dien je bezwaar in tegen een verkeersboete

Ondanks dat het in de meeste gevallen natuurlijk vaak gewoon volledig terecht is dat je een boete hebt ontvangen, kan het voorkomen dat je om wat voor reden dan ook toch bezwaar wilt indienen. Het is dan allereerst belangrijk dat je beschikt over voldoende bewijs, waarmee je de boete kunt aanvechten. Wel is het zo dat je de boete altijd voor de vervaldatum moet betalen ongeacht of het bezwaar als in ingediend. Mocht blijken dat je in het gelijk wordt gesteld, dan krijg je het betaalde bedrag uiteraard gewoon teruggestort op je rekening.

Ook interessant: