Met de auto naar de Ardennen

Ben jij een echte avonturier of vind je het heerlijk om te genieten van een stuk natuur? Dan is een vakantie naar de Ardennen je op het lijf geschreven. Niet alleen voor de echte avonturier is hier vanalles te beleven, maar ook voor een rustige wandeling kunt je hier prima terecht. Afhankelijk van de keuze die je maakt, kun je kiezen voor het huren van een Chalet Ardennen of kun je ook volledig ‘back to basic’ gaan en alleen een tent meenemen, zodat je ergens in de middle of nowhere kunt kamperen. Maar voor het zover is, is het goed om vast na te denken over het vervoer naar de Ardennen toe? Ga je met de auto, dan hebben we een aantal tips voor je!

Laat je auto vooraf checken

Wanneer je met je auto vaak niet veel verder komt dan de supermarkt en af en toe de snelweg, dan is het wel aan te raden om je auto voor vertrek even door de garage na te laten kijken. Een ritje naar de Ardennen is namelijk nog wel even rijden. Des te belangrijker dus dat je comfortabel en vooral ook veilig achter het stuur zit. Eenvoudige zaken zoals het oliepeil, remvloeistof en ook de remschijven zijn namelijk van essentieel belang om niet met pech langs de kant van de weg te komen te staan. Laat je auto daarom even een week van te voren goed nakijken, zodat je bij eventuele reparaties voldoende tijd hebt om deze ook correct te laten uitvoeren.

Lees ook:  Wat moet je doen om code 95 te behouden?

Maak een checklist

Is je auto klaar voor vertrek? Dan nu jij nog! Wat handig is, is om ver van tevoren een checklist te maken. Zo weet je namelijk zeker dat je niets vergeet. Hierbij is het wel aan te raden om de checklist minimaal een week of 4 van tevoren klaar te hebben, zodat je niet alleen voldoende tijd hebt om nog wat dingen aan te kunnen schaffen, maar dat er ook nog dingen aan toe kunnen worden gevoegd, wanneer deze je te binnen schieten. Wanneer je ervoor zorgt dat je auto in orde is en jullie alles bij jullie hebben wat je nodig hebt, dan zal niets je meer in de weg staan voor een onvergetelijke trip naar de Ardennen.

Ook interessant: