Vind een taxi in Maastricht

Maastricht, de hoofdstad van Limburg en uiteraard de thuisbasis van de wereldbekende André Rieu. Naast het prachtige vrijthof, heeft deze stad natuurlijk nog veel meer te bieden dan alleen dat. Zo kun je er gezellig shoppen en heerlijk genieten van een hapje en een drankje op één van de vele terrasjes. Om er dan voor te zorgen dat je onbezorgd door de stad kunt verplaatsen, zonder dat je rekening hoeft te houden met de tijden van het openbaar vervoer, is het aan te raden om voor een taxi de gaan. Maar waar let je nu eigenlijk allemaal op bij het boeken van een taxi Maastricht?

Zorg dat je tijdig boekt

Vooral tijdens een concert van André Rieu of ‘magisch Maastricht’, is het aan te raden je taxi ver van de voren te boeken. De kans is dan namelijk vrij klein dat er op de avond zelf nog een taxi vrij is. Mits je natuurlijk de absolute hoofdprijs wilt betalen. Zorg er daarom dus ook voor dat je ongeveer een week of vier voor de tijd je taxi boekt, zo weet je namelijk zeker dat je niet hoeft te lopen en ook niet afhankelijk bent van de bus, tram, trein of metro.

Lees ook:  Hoe overleef ik het AVD examen voor de motor?

Vergelijk verschillende taxi’s

Ondanks dat de tarieven normaal gesproken redelijk bij elkaar zouden moeten liggen, is het toch verstandig om een aantal taxi’s met elkaar te vergelijken. Vooral wanneer je normaal niet zo vaak met de taxi gaat, is de kans natuurlijk aanwezig dat je geen idee hebt wat een normale prijs zou moeten zijn voor een bepaalde afstand. Wat je vaak ziet, is dat er vooral rondom populaire evenementen, gretig gebruik wordt gemaakt van de situatie en veel taxichauffeurs de absolute hoofdprijs vragen voor een korte rit.

Boek altijd bij een bekende taxi

Het is heel verleidelijk om een taxi op de hoek van de straat te boeken, maar wanneer je hier geen goed gevoel bij hebt, doe dit dan ook niet! Bij voorkeur boek je daarom ook altijd een taxi bij een gerenommeerd bedrijf. Zo voorkom je dat de kans bestaat dat je teveel betaald en ben je ook verzekerd van een chauffeur die beschikt over de juiste papieren.

Ook interessant: