Tips om je auto goed schoon te maken

Een schone auto ziet er niet alleen beter uit, maar kan ook helpen bij het behoud van de waarde van het voertuig en het verminderen van slijtage. Hieronder staan enkele tips om uw auto van binnen en buiten schoon te maken, evenals de voordelen van het gebruik van microvezeldoeken.

Exterieur reiniging

Het is belangrijk om het exterieur van uw auto regelmatig schoon te maken om vuil en roest te voorkomen. Begin met het afspoelen van de auto met water om al het grove vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een emmer met water en autoshampoo om de auto grondig te wassen met een zachte spons of een washandschoen. Spoel de auto daarna weer af met water en gebruik een droogdoek auto om het water te verwijderen en strepen te voorkomen. Als de auto erg vies is, kan het nodig zijn om een speciale reiniger te gebruiken om insecten, teer of ander hardnekkig vuil te verwijderen. Zorg er bij het schoonmaken van de wielen voor dat u een aparte spons of doek gebruikt om krasjes op de lak te voorkomen.
Interieur reiniging

Het interieur van uw auto kan ook veel vuil verzamelen, vooral als u vaak reist met huisdieren, kinderen of vuile schoenen. Begin met het verwijderen van alle afval en losse voorwerpen uit de auto. Gebruik vervolgens een stofzuiger om het interieur grondig te stofzuigen, inclusief de vloerbedekking, stoelen en het dashboard. Gebruik vervolgens een vochtige microvezeldoek om het dashboard, de deuren, de console en andere harde oppervlakken schoon te maken. Een microvezeldoek is ideaal voor het interieur omdat het vuil en stof beter vasthoudt dan een gewone doek en geen pluisjes achterlaat. Het is ook effectief voor het verwijderen van vingerafdrukken en vlekken zonder chemicaliƫn of schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Lees ook:  Zo gebruik je industriĆ«le verf uit een spuitbus

Dashboard schoonmaken met een microvezeldoek

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een microvezeldoek bij het schoonmaken van het interieur van uw auto is dat het ideaal is voor het schoonmaken van het dashboard. Het dashboard van uw auto kan veel stof, vuil en vingerafdrukken verzamelen en het is belangrijk om deze regelmatig schoon te maken om het er goed uit te laten zien en de levensduur te verlengen. Een vochtige microvezeldoek is effectief voor het reinigen van het dashboard omdat het stof en vuil absorbeert zonder pluisjes achter te laten en geen schoonmaakmiddelen of chemicaliƫn nodig heeft. Bovendien laat een microvezeldoek geen strepen achter, waardoor uw dashboard er glanzend en schoon uitziet.

Ook interessant: