Nieuwe velgen

velgen kiezen

Rijd je al een tijde in je auto en wil je een mooie upgrade aan je auto geven? OF heb je net een nieuwe auto gekocht maar ben je niet helemaal tevreden over de huidige velgen? Dan is het hoog tijd om eens te kijken naar andere velgen voor onder je auto. Er is een enorm aanbod van velgen, dus waar moet je nu precies naar kijken? Het belangrijkste is dat je gaat kijken naar een aantal standaardwaarden, aangezien ieder merk en model heel specifieke waarden heeft voor velgen en banden. Wil je een grotere bandenmaat gaan gebruiken dan wat er nu onder je auto zit? Dat kan bijvoorbeeld zorgen dat je kilometerteller minder nauwkeurig werkt. Via Statusblik.nl kun je de bandenmaat omrekenen, hier kun je het snelheidsverschil tussen je huidige bandenmaat en de gewenste bandenmaat met elkaar vergelijken.

Velgenmaat
Als gezegd moet je bij het kiezen van nieuwe velgen vooral eerst goed kijken naar de huidige velgen die onder je auto zitten. De grootte van de velg kun je wijzigen, alleen de bandenmaat is wel handig om hetzelfde te houden gezien de bovengenoemde gevolgen. Daarnaast moet je bij het kiezen van nieuwe velgen goed kijken naar de breedte van de velg, de naafdiameter, de steekmaat en de ET waarde van de velg. Veel ingewikkelde informatie, maar het staat allemaal aan de binnenkant van iedere velg. Ook bij velgenshops wordt deze informatie altijd duidelijk weergegeven, dus hoewel het moeilijk klinkt zal je in de praktijk merken dat het zoeken naar de juiste velg heel makkelijk gaat. Bekijk voor een overzicht van alle merken en modellen ook Velgensteek.nl.

Lees ook:  Soorten aanhangers

Uitstraling velgen         

Dan is het nu tijd om de velgen daadwerkelijk te kiezen. Er is een enorm aanbod van velgen. Wil je velgen van een onafhankelijke aanbieder of wil je bijvoorbeeld de velgen van een sportieve versie van jouw auto? Bij een onafhankelijke aanbieder kun je precies zoeken naar wat je zelf mooi vindt. Aan de andere kant is een set velgen van de fabrikant ook altijd een goede optie, doordat deze velgen precies gemaakt zijn voor je auto.

Ook interessant: