Inruilwaarde oude auto’s

autosloperij

Na jarenlange liefde met je oude auto is het tijd om afscheid te nemen. De auto komt niet meer door de APK, de auto start niet meer, de reparatie kosten zijn nu echt te hoog geworden, het roestmonster heeft het gewonnen van de auto. Helaas zijn er redenen te over waarom een auto helaas rijp is voor het autokerkhof. Dan kom je echter weer voor een nieuw dilemma te staan, hoe kun je toch nog iets voor je oude auto krijgen?

Auto verkopen

Wat je altijd kunt proberen is om je auto alsnog te verkopen via online platforms als bijvoorbeeld marktplaats. Wie weet is er nog een auto liefhebber die nog wel hoop ziet voor jouw oude auto en er een mooi bedrag voor over heeft om de auto van je over te nemen. Denk niet zomaar dat je auto niets meer waard is, want ook veel oude auto’s zijn geschikt voor de export. In minder ontwikkelende landen zijn onderdelen goedkoper en kan de auto wellicht een 2e (of 3e) leven krijgen.

Lees ook:  Auto onderdelen bij de autosloperij

In onderdelen

De afgelopen jaren heb je vast je wel eens verwonderd over de prijzen van onderdelen. Net als jij doen de meesten van ons dat, als je weer door de garage gebeld wordt met de mededeling dat er een onderdeel vervangen moet worden. Er wordt een prijs genoemd wat bijna nooit meevalt, maar je; de auto moet weer gemaakt worden. Je kunt dan gewoon toegeven, je kunt ook online naar gebruikte onderdelen zoeken, bijvoorbeeld bij een autosloperij. Dat biedt dus ook kansen om jouw auto in onderdelen te gaan verkopen.

Oud ijzer

Als je auto echt niets meer waard is, dan kun je de auto aanbieden als oud ijzer. Je auto wordt dan een sloopauto, want de auto zal volledig gesloopt gaan worden. Er wordt dan bijvoorbeeld kostbare materialen eruit gehaald (koper uit leidingen) maar verder volledig als grondstoffen gerecycled. Je sloopauto verkopen is dus nog steeds een goede optie en een manier om toch nog iets aan je oude auto te verdienen.  

Ook interessant: