Single vakantie met de auto

single autovakantie

Op vakantie gaan met de auto vinden wij altijd een hele beleving. De auto voorbereiden, de auto inpakken maar bovenal de reis zelf is onderdeel van de vakantie. Wat echter als je single bent en op reis wil, alleen je vrienden of familie kunnen dat weekend of die week geen vrij krijgen. Alleen op vakantie met de auto is niet alleen minder gezellig, maar ook kostentechnisch is het uiteraard beter om met meerdere mensen in een auto te zitten.

Weekendje weg
Heb je niemand anders kunnen vinden en ga je toch alleen met de auto op vakantie, kies dan voor een weekendje weg in eigen land. De reiskosten en reistijd vallen dan mee, maar je kunt wel lekker er even op uit. Een single weekend wordt steeds populairder namelijk in Nederland. Op een single weekend ontmoet je andere singles, waarmee je gezamenlijk een stad of een regio gaat ontdekken. Vaak is een single weekend gericht op een bepaalde groep singles of rondom een gezamenlijke hobby. Zo heb je single weekends voor hoger opgeleiden, maar bijvoorbeeld ook een single fietsvakantie op de Veluwe of een single yoga weekend. Ook actieve single reis zijn er volop dus.

Lees ook:  Hoe kies je de beste velgenreinigingskit voor jouw velgen?

Langere vakantie

Wil je een langere vakantie boeken van bijvoorbeeld een week en heb je niemand gevonden die met jou in de auto mee wil of kan? Niet getreurd! Ons advies zou zijn om op zoek te gaan naar een georganiseerde reis, bijvoorbeeld met de bus of vliegtuig. Ook bieden sommige touroperators en reisorganisaties single vakanties aan op basis van eigen vervoer; oftewel de auto. Hierbij bestaat de mogelijkheid om aan te geven dat jij over een auto bezit en het liefste de auto wil delen.

Hoewel het spannend kan zijn om met een onbekende een langere autorit te maken, hoef je hier echt niet bang voor te zijn. Je kunt altijd even vooraf contact hebben via de telefoon of app, om alvast kort kennis met elkaar te maken. Weet dat de andere single het ook spannend vindt en zie het dan vooral als mooi avontuur. Zo kun je toch met de auto op vakantie, want dat is uiteindelijk wat jij als petrolhead het liefste hebt.

Ook interessant: