Auto onderdelen bij de autosloperij

auto onderdelen autosloperij

De autosloperij is een belangrijk onderdeel in de keten van auto’s. Hoewel veel particulieren nooit of nauwelijks bij een autosloperij komen, is dat eigenlijk zonde. Een autosloperij is namelijk een fantastische plek voor auto liefhebbers. Gebruikte onderdelen, plaatwerk wat niet meer verkocht wordt en andere zaken van auto’s kun je bij autosloperijen vinden.

Wat is een autosloperij?

Een autosloperij is precies wat het woord zegt. Het is een bedrijf wat auto’s sloopt en kijkt naar wat er van de auto nog hergebruikt kan worden. Dat kunnen nog bruikbare onderdelen van een auto zijn, dus bijvoorbeeld een stuur, velgen, motoronderdelen et cetera. Ook plaatwerk, dus deuren en motorkappen bijvoorbeeld, kan hergebruikt en verkocht worden als het nog netjes is en niet aangetast is door roest.
Nadat alle bruikbare onderdelen uit en van de auto afgehaald zijn, kan de auto nog verder gesloopt worden. Kostbare materialen en grondstoffen zullen nu gescheiden worden. Hier wordt dus de accu gescheiden van oud ijzer, eventueel koper en andere metalen worden gescheiden zodat de autosloperij de materialen weer kan doorverkopen naar een verwerkingsbedrijf.

Lees ook:  Aankoopkeuring occasion

Onderdelen kopen bij een autosloperij

Als particulier kun je dus ook onderdelen voor jouw auto kopen. Dat is soms bittere noodzaak, omdat een merk een onderdeel niet meer maakt en verkoopt. Soms is het ook gewoon een heel verstandige keuze zodat je niet de hoofdprijs bij de garage of dealer hoeft te betalen. Er is wel verschil tussen autosloperijen. De ene autosloperij heeft bijvoorbeeld een online webwinkel waar alle onderdelen netjes gefotografeerd te koop staan. De andere heeft de auto’s gewoon buiten staan waar je de onderdelen zelf af mag halen.

Je kunt je voorstellen dat de laatste optie vaak de goedkoopste is, aangezien de autosloperij hier veel minder werk in heeft zitten. Afhankelijk van wat je zelf wilt, is het verstandig om het autosloperijen overzicht erbij te pakken en te zien welke autosloperijen er bij jou in de buurt zijn, zodat je op zoek kunt naar de onderdelen die je nodig hebt.

Ook interessant: