Tanken en bitcoins

Tanken bitcoin

Na het nieuws van Tesla dat je bij het automerk een auto kunt kopen door af te rekenen met bitcoins, gingen we bij Tankpitstop.nl denken; zou je naast de aanschaf van je auto ook het gebruik van de auto als tanken kunnen betalen met bitcoins? We zijn op onderzoek gegaan en we nemen je mee in de mogelijkheden. Klein tipje van de sluier; makkelijk is het niet maar onmogelijk ook niet!

Tanken en bitcoin
Als eerste na de aanschaf van je auto zal je moeten tanken. Met een Tesla is dat via een laadsessie, dus we zullen zowel naar benzine/diesel als naar elektrisch opladen moeten kijken. Voor Tesla en andere elektrische auto’s lopen we tegen een muur aan. Zowel laadpalen voor thuis als openbaar laden of snelladen is voorlopig nog niet mogelijk met bitcoins. De beste mogelijkheid die wij zien is dat Paypal (het oude bedrijf van Elon Musk, de bedenker en CEO van Tesla) binnenkort wil aanbieden om met bitcoins te betalen. Doordat je bitcoins kopen met iDeal kunt, zou je daarmee ook via Paypal moeten kunnen opladen in de nabije toekomst.

Voor benzine en diesel auto’s is er beter nieuws, omdat er bij Tankstation Velperpoort in Arnhem een lokale ondernemer is die al sinds 2014 betalingen met Bitcoin accepteert. Zo kun je de tank volgooien en dus betalen met Bitcoin. Dit tankstation is ook direct de enige in Nederland die dit aanbiedt, dus heel praktisch is de auto in combinatie met Bitcoin niet. Een voordeel van dit tankstation is dat het ook een garage is, waardoor je ook je APK en onderhoud hier kunt laten uitvoeren en betalen met de crypto currency. Nogmaals, helaas ook de enige garage die dit in Nederland aanbiedt – voor zover bij ons bekend.

Lees ook:  3 tips om hondenharen uit je auto te krijgen

Paypal

Al met al is het dus niet heel makkelijk om naast de aanschaf van je auto ook het gebruik van je auto met bitcoins te betalen. Het enige positieve is dat er in Arnhem dus wel een mogelijkheid is. Wat misschien nog wel positiever is, blijkt uit het feit dat Paypal toch wel sterk lijkt in te zetten op bitcoins als dagelijks betaalmiddel. Hoewel in Nederland het betaalmiddel Paypal vooral online bekend is en gebruikt wordt, zal het voor ondernemers de drempel verlagen om ook offline bij het tanken of onderhoud ook met bitcoins te kunnen betalen.

Ook interessant: