Welke duurste auto’s gingen het afgelopen jaar onder de hamer in Nederland?

Header

Ondanks dat het coronavirus ronddwaalt en veel bedrijven verlies draaien, geven veel mensen juist in deze tijd veel geld uit aan exclusieve spullen. Zo zijn de hoogste huisprijzen ooit genoteerd en is er de afgelopen maanden flink wat neergeteld om de meest exclusieve en duurste auto’s te kunnen bemachtigen. Hieronder een lijstje van de duurste auto’s die in het afgelopen jaar een Nederlands kenteken meekregen.

De nieuwste auto’s van de duurste merken als Rolls-Royce, Lamborghini en Ferrari werden in 2020 en dit jaar gretig geregistreerd met een Nederlands kenteken. De kans dat je zelf ooit zo’n eliteauto zal kopen is misschien erg klein. Desalniettemin is het toch wel even smikkelen om de duurste auto’s van Nederland voorbij te zien komen.
710.000 euro voor Lamborghini

Op nummer een staat de Lamborghini Aventador SVJ63 Roadster die afgelopen zomer voor maar liefst 710.000 euro als zoet broodje over de toonbank ging in Nederland. Er zijn slechts 63 exemplaren van dit type auto gemaakt die met twaalf cilinders en 770 pk binnen no time wegzoeft. Een waar Italiaans scheurmonster dat tot een van de snelste auto’s ter wereld behoort. De Nederlandse koper wilde er een persoonlijk tintje aan geven en bestelde deze auto in een unieke blauwe coating die naadloos overloopt in zwarte coating. De Aventador SVJ63 Roadster is de special edition uit de serie SVJ Roadster die verwijst naar 1963, het jaar dat Lamborghini werd opgericht. Deze speciale edition hypercar kost zo’n 50.000 euro meer dan de standaard SVJ Roadster, waar er achthonderd van zijn gemaakt. De meerprijs zit ‘m vooral in de lak en coating, zo komt de SVJ63 in onder andere een goudkleurige coating, maar is verder qua technische specificaties hetzelfde als de standaard uitvoering. Op de tweede plaats qua bedrag staat dan ook de standaard Lamborghini Aventador SVJ Roadster die voor 660.000 euro over de toonbank ging.

De Phantom, een van de duurste Rolls-Royce auto’s ever

Voor slechts een paar honderd euro minder, ging de Rolls-Royce Phantom vorig jaar de Nederlandse weg op. In deze stille Engelse auto met knappe styling zijn heel wat kilo’s isolatiemateriaal gestopt om een geruisloze rit te creëren. Zo heeft bandenfabrikant Continental zelfs speciale met schuim gevulde banden voor de Phantom ontwikkeld om het lawaai van de weg met 9 decibel te verminderden. De Rolls-Royce Pantom heeft tevens een automatische versnellingsbak met acht versnellingen en is zeker geen sportwagen, maar binnen 5,1 seconden schiet de teller wel van 0 naar 100 km per uur. Ach, als bezitter van de Rolls Royce Phantom laat je voornamelijk een statement zien van rijkdom. En je zal als eigenaar weinig moeite hebben om deze boodschap over te brengen. De Rolls-Royce Sweptail spant overigens de kroon. De Sweptail staat genoteerd als duurste Rolls-Royce ooit verkocht en deze Engelse auto staat genoteerd in de  lijst van duurste auto’s ter wereld

Lees ook:  Cataloguswaarde en dagwaarde

Ferrari erg populair in Nederland

Ook de Ferrari 812 GTS vond zijn weg naar Nederland. Prijskaartje? 591.648 eurootjes. In de afgelopen zes maanden vertrokken er maar liefst zes van deze auto’s uit de Italiaanse showroom naar ons land. Speciaal aan deze auto is dat het dak open kan en binnen een mum van tijd onder de achterklep verdwijnt. En met een topsnelheid van 340 kilometer per uur en  V12. 800 pk is deze auto volgens de meest krachtige cabrio die op dit moment in productie is. Ferrari is overigens populair bij Nederlanders, want de Ferrari 488 Pista en Spider en de Ferrari 812 Superfast zijn de andere auto’s die qua prijsklasse erg nauw de 812 GTS opvolgden in de Nederlandse verkoop. Behalve de populariteit van Ferrari, is het ook het merk dat de duurste auto ooit ter wereld verkocht. Voor maar liefst 48 miljoen dollar ging in 2018 de oldtimer Ferrari 250 GTO uit 1962 de veiling uit in Monterey in Californië en in datzelfde jaar.

Ook interessant: