Goedkope autoverzekering uitzoeken en tips

Iedereen die in Nederland met een auto de openbare weg betreed, is verplicht minimaal wa verzekerd te zijn. Een wa verzekering zorgt er namelijk voor dat de schade aan de auto en spullen van de tegenpartij volledig worden vergoed. De kosten van de schade aan je eigen auto worden overigens met deze verzekering niet vergoed. Het is daarom dus ook goed bij de aanschaf van een auto vooraf te bepalen of het voor jou verstandig is om te kiezen voor een wa verzekering of dat er wellicht wat aanvulling nodig is. Omdat er ontzettend veel verschillen zitten in de aanbieders, hebben we een aantal tips voor je, zodat jij een goedkope autoverzekering kunt vinden.

Let op het eigen risico

Veel verzekeraars kunnen je een verzekering voor je auto aanbieden tegen een gunstige premie. Echter heeft dit wel vaak als kanttekening, dat de aanvullende voorwaarden in de meeste gevallen een stuk minder gunstig zijn. Zo ligt het te betalen eigen risico bij deze autoverzekering vaak beduidend hoger, dan wanneer je maandelijks meer premie betaald. Dit hoeft overigens niet altijd het geval te zijn, maar het is wel goed hier kritisch naar te kijken.

Lees ook:  Twee tips om NU te besparen op  je autoverzekering

Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar

Met de komst van het internet, zijn er online natuurlijk tal van prijsvergelijkers als het gaat om onder andere het afsluiten van een autoverzekering. Zorg er daarom dus ook altijd voor, dat jij je auto niet direct bij de eerste de beste verzekeraar verzekerd. Vaak is het een stukje gemak omdat je simpelweg ook wat andere verzekeringen hebt afgesloten, maar blijf altijd kritisch. Online kun je namelijk eenvoudig filteren op bijvoorbeeld een bepaald eigen risico of maximaal te betalen maandelijkse premie. Zo zie je eenvoudig en snel in één overzicht welke verzekeraars hier allemaal aan voldoen en kun je op deze manier je uiteindelijke keuze maken.

Vraag om korting

Wanneer jij de keuze hebt gemaakt om een extra auto aan te schaffen, dan zal deze ook verzekerd moeten worden. Het loont zich dan om je huidige verzekeraar eens op te bellen van je andere auto om deze eens te vragen wat de mogelijkheden zijn qua kosten wanneer je een extra auto verzekerd. Het kan namelijk zomaar zijn, dat je hiervoor een korting krijgt op je premie. Dus niet geschoten is altijd mis!

Ook interessant: